Problem z numeracją części na rysunku zespołu

Cze wszystkim

Pomimo kilku tematów na tym forum związanych z problemami bąbelków i nomenklatur, nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie. Pozwólcie, że wyjaśnię, mam plan dość dużego zespołu (około 100 części), składającego się zarówno z prostych części, jak i złożeń. Na rysunku tego zespołu nomenklatura podaje identyczne numery artykułów dla różnych części!

Wydaje mi się, że nie mogę rozwiązać tego problemu, sprawdziłem, że wszystkie moje poglądy są dołączone do nomenklatury1, ale to niczego nie rozwiązuje. Ostatecznie możliwym rozwiązaniem jest przejście tylko na nomenklaturę pierwszego poziomu, ale tracę zbyt wiele informacji. Obecnie używam listy z zakładkami ze szczegółową numeracją.

Moja wersja Solidworks to 2012 SP5.0

Z góry dziękuję za pomoc!

Witam, czy używasz części z konfiguracjami ponieważ w tym przypadku  musisz uważać, aby nie zaznaczyć opcji grupowania wszystkich konfiguracji tej samej części o tym samym numerze artykułu .

Niech moc będzie z wami.

nomenclature.jpg
2 polubienia

Witam

Niestety Twoja rada nie zadziałała w moim przypadku. Zawsze mam bańkę o tym samym numerze, która wskazuje na 2 zupełnie różne kawałki...

Nie wiem już, czego spróbować...

Witam

Czy jego bańki tożsamości znajdują się w tym samym widoku, czy w różnych poglądach?

Niech moc będzie z wami.

Te identyczne bąbelki znajdują się na różnych widokach, a ponadto na dwóch różnych arkuszach.

Dziękuję za zainteresowanie rozwiązaniem mojego problemu.

Witam

Więc przejdziesz do każdego widoku, kliknij prawym przyciskiem myszy, a następnie właściwość. Na dole strony masz  " połącz tekst dymku z określoną tabelą" zaznacz pole znajduje się w menu rozwijanym wskazuje nazwę swojej nomenklatury.

Niech moc będzie z wami.

bulle.jpg

Witaj OBI WAN,

Sprawdziłem, czy wszystkie poglądy są rzeczywiście dołączone do tabeli nomenklatury 1 i tak jest w istocie.

Więc nie lepiej, mimo twojej mądrej rady...

Miłego weekendu.