Pomimo kilku tematów na tym forum związanych z problemami bąbelków i nomenklatur, nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie. Pozwólcie, że wyjaśnię, mam plan dość dużego zespołu (około 100 części), składającego się zarówno z prostych części, jak i złożeń. Na rysunku tego zespołu nomenklatura podaje identyczne numery artykułów dla różnych części!
Wydaje mi się, że nie mogę rozwiązać tego problemu, sprawdziłem, że wszystkie moje poglądy są dołączone do nomenklatury1, ale to niczego nie rozwiązuje. Ostatecznie możliwym rozwiązaniem jest przejście tylko na nomenklaturę pierwszego poziomu, ale tracę zbyt wiele informacji. Obecnie używam listy z zakładkami ze szczegółową numeracją.
Witam, czy używasz części z konfiguracjami ponieważ w tym przypadku musisz uważać, aby nie zaznaczyć opcji grupowania wszystkich konfiguracji tej samej części o tym samym numerze artykułu .
Więc przejdziesz do każdego widoku, kliknij prawym przyciskiem myszy, a następnie właściwość. Na dole strony masz " połącz tekst dymku z określoną tabelą" zaznacz pole znajduje się w menu rozwijanym wskazuje nazwę swojej nomenklatury.