Po wielu badaniach nie udało się uzyskać pożądanego rezultatu.
Muszę zrobić brodzik typu wanna, nic złego, poza tym, że powierzchnia służąca jako krawędź musi być nachylona o 15° na całym obwodzie, dno ma wcięcie, które powinno pomóc w ustawieniu.
Myślę, że próbowałem wszystkiego, problem polega na tym, że wycięcie na dole nie zachowuje początkowego kształtu, a "taca" jest wyższa w rogach, wydaje się, że muszę stworzyć profile w rogach, aby zaradzić temu problemowi, ale to nie zapobiega utknięciu wszędzie.
Nie jestem pewien, czy w 100% zrozumiałem twoje obawy
Załączam plik i dwa zrzuty ekranu, jedyna różnica między moim plikiem a twoim polega na tym, że użyłem powierzchni granicznej, a nie powierzchni odczytanej.
Po lewej moj plik, po prawej twoje:
Informuj mnie na bieżąco, a jeśli już, dołącz zrzut ekranu z tym, czego się martwisz i co chcesz osiągnąć.
Udało mi się rozwiązać mój problem bardzo wcześnie rano, trochę mnie denerwowało, że nie znalazłem solucji, a ponieważ jestem, przepraszam, bardziej bretoński niż francuski, jestem ograniczony.
Wziąłem więc moje dwa szkice przedstawiające środek i prostokąt, z funkcją Powierzchnia wyciągnięta, następnie użyłem Wypełnionej powierzchni i na końcu Pogrubienia.
Do "wykańczania, usuwania materiału i filetu, aby uzyskać całkowicie zadowalający, jak pokazano na poniższych zrzutach ekranu.
A oto metoda stosowana dla tych, którzy mogą być zainteresowani, dla innych załączam plik.
AC COBRA: Tak, jest to całkiem możliwe, ale wydawało mi się to cięższe, wręcz przeciwnie. I szczerze mówiąc, na początku nie bardzo widziałem, jak to zrobić.