Witam
Próbuję obliczyć obciążenie, jakie przyjmują w mojej konstrukcji, ale nawet jeśli zmienię parametry kotwiących, symulacja za każdym razem się zawiesza, informując mnie, że "Podczas korekcyjnego cyklu sprężania wykryto nieprawidłowe napięcie wstępne przy rozciąganiu".
Przy sprężaniu mam 100n.m na o średnicy 25, a przy obciążeniu pionowym mam 20 ton (co nie powinno stwarzać zbyt dużych problemów przy ścinaniu...)
Jeśli masz pomysł... Dziękuję
zasada-świecy.sldprt
1 polubienie
Witaj @clement-merlin
Zapomniałeś umieścić "podporę płaską" pod konstrukcją , aby reprezentować ziemię. Dlatego 20 ton zostało przeniesionych na, które nie są do tego przystosowane. To podłoga przyjmuje całe obciążenie, a nie.
Ponadto, jeśli mogę tak powiedzieć :
-kładziesz moment dokręcania 50Nm dla śruby, co jest króliczym pierdnięciem dla śrub Ø20 (moment obrotowy to raczej 200Nm)
- W twojej symulacji grawitacja jest bezużyteczna, ponieważ zdecydowałeś się na siłę, a nie masę (masa wymaga grawitacji: siła nie wymaga, ponieważ ta ostatnia jest porównywalna do cylindra hydraulicznego, który działa w dowolnym kierunku w stosunku do podłoża)
- Twoje są bezużyteczne w symulacji, ponieważ masz obciążenie ściśle pionowe, tj. bez sił promieniowych. Twoje są wygodne
- nie jest konieczne posiadanie "stałego" wymuszonego przemieszczenia (którego nie umieściłeś ;-) ) z boku konstrukcji, ponieważ to sobie z tym poradzą.
- w narzuconych ruchach "kotwiącej" wydaje mi się, że pomieszałeś Państwo Państwo Islamskie z Anglosaskim. Sprawdziłem, czy masz te same wartości na czterech ;-)
Pozdrowienia
2 polubienia
Rzeczywiście, zwracam na to uwagę, bardzo dziękuję :)