Dzieje się tak, ponieważ funkcja Cute extrude5 generuje dla Ciebie wadę. SW może wykonać promień 1 mm lub większy tylko na powierzchni o wysokości 0,1 mm
W rzeczywistości to twój szkic40 jest tym, ale bałagan, ponieważ nie jest połączony z grzbietem "zazębiającego się" żebra wyżej w drzewie tworzenia
Występuje problem z 2. funkcją pliku fazowania "prostokątnego", z niejasnego powodu fazowania nie są pod kątem 45° w stosunku do płaszczyzny części.
Myślę, że twoje problemy biorą się stąd.
Na razie nie mogę zrozumieć, dlaczego fazowania 45° nie są.
Edytowane: Zrozumiałam, jest trochę skóry! Problem rozwiązuje się poprzez zmianę fazowania z 9mm x 45° na 9mm x 9mm po tej modyfikacji musisz sprawdzić znaczenie funkcji "Cut-Extrude5, 6 i 7", które, jak mi się wydaje, były tam po to, aby ukryć nieszczęście
Pierwsza żyła w osobnym tomie , bez łączenia. Wykonaj wszystkie niezbędne wykończenia (zaokrąglenia, fazowania itp.), a następnie dwie symetrie, ale symetrie bryłowe (brak funkcji). Następnie połącz to wszystko w jeden tom. Na końcu pozostaw u podstawy żył.
@AlainBo26, widzę, że przeczysz własnej metodologii, (wybierasz wakacje czasem z twarzami, czasem z kreskami?!),
Proponuję przejść filet8 przed filetem7 (czyścik), odtworzyć pozostałe filety w ten sam sposób (i uporządkować) po umieszczeniu paska wznowienia,
---------------------
W przypadku fazowania, które @Pierre zgłoszone przez S i jeśli nie jest możliwe sprawdzenie długości krawędzi (nie w SW18!), konieczne będzie użycie usuwania materiału,
Po przeprowadzeniu kilku testów, wszystkie problemy wynikają z fazowań wykonanych na początku budowy, ponieważ zastosowanie 45° odbywa się zgodnie z jedną z dwóch ścian, które mają być fazowane, ale na czterech fazach części nie wszystkie są wykonywane zgodnie z tym samym odniesieniem, co w połączeniu z pochyleniem części pod kątem 2°, Powoduje to problem symetrii z 2. funkcji drzewa.