Problem z rekonstrukcją

Witam 

Po nowej instalacji solidworks 2017 napotykam problem, 

Kiedy otwieram część zespołu, aby ją zmodyfikować, zapisuję ją, a następnie wracam do mojego zespołu, systematycznie otrzymuję komunikat "zespół nie jest aktualny". Czy wiesz, jak zatrzymać ten komunikat i sprawić, by został on automatycznie odbudowany? 

Zaznaczam, że nie jestem na dużym zespole, zrobiłem testy z montażem 2 części i mam ten sam problem; Załączone zrzuty ekranu: 

Poniżej znajdują się zrzuty ekranu z opcjami mojego systemu, opcja "Nie buduj ponownie w oknie zestawu" jest odznaczona i już zrestartowałem komputer po sprawdzeniu, czy nie jest zaznaczone. 

Jeśli masz jakieś pomysły, byłbym zainteresowany. 

Z góry dziękuję

1 polubienie

Nikt nie ma pojęcia?

Opcja systemowa / komunikat:

Sprawdź następną linię (powinna tam być!)

"Modele zawarte w zespole uległy zmianie, Souhaiez czy ty rekonesujesz... "

Powiedz "ok"

Następnie wykonaj proces ponownie, otwórz usługę ASM, zmodyfikuj żądanie ściągnięcia, a następnie wróć do usługi ASM:

tam powinno pojawić się okno wiadomości!!

Pamiętaj, aby zaznaczyć "tak, odbudować" ze znacznikiem wyboru "nie pytaj więcej"

3 polubienia

Próbowałem usunąć komunikat "Modele zawarte w złożeniu..." "Kilka razy od razu powiedziałem sobie, że to z tego wyszło, ale nawet po kilku restartach nic to nie zmienia, kiedy robię modyfikację na części i wracam do montażu oto co się dzieje: 

Zmuszony do ręcznej przebudowy, aby zobaczyć zmiany

2017-06-09_10_53_58-solidworks_premium_2017_x64_edition_-_n2018-bvn56-cotr-a.sldasm.png