Witam
Aby zreorganizować układ naszego warsztatu, musiałem zamodelować cały teren, a także linie produkcyjne oraz różne maszyny i stanowiska pracy.
Są to w większości podstawowe "klocki", wykonane za każdym razem z jednego kawałka bez żadnych detali.
Jednak renderowanie jest automatycznie przełączane na "jasne" i nawet jeśli mogę ręcznie przełączyć wszystko z powrotem na "rozwiązane", nie mogę już wyświetlać moich woluminów w kolorze + stopach. Więc mój poseł do PE jest bezużyteczny, bo jest nieczytelny...
Jeśli pokażę tylko krawędzie (czarno-białe), to naprawdę nie będzie to praktyczne...
Za każdym razem, gdy plik jest ponownie otwierany, całość wraca do "światła"... ale jak już powiedziałem, nawet w "rozwiązanym" nie widzę już przystanków...
Jeśli ktoś ma rozwiązanie, to bardzo by mi pomogło.
Z góry dziękuję
Dobry wieczór
Której wersji oprogramowania używasz? 2015 ?
Ile części znajduje się w Twoim zestawie?
Kiedy to zrobię, muszę kliknąć prawym przyciskiem myszy w drzewie projektu MEP i zmienić części z "lekkich" na "rozwiązane"... ale widocznie już to robisz i to niczego nie rozwiązuje (dobrze mówię w MEP eh, nie w 3D)
Witam
czy masz jakąś część zaimportowaną w powierzchni, szkice zaimportowane w formacie DWG,
Niech Moc będzie z wami.
Używam solidworks Pro 2013
Ten "błąd" jeśli taki istnieje, nie jest systematyczny. Usunąłem MEP, o którym mówiłem, przerobiłem go, zadziałało, a potem bez dotykania tego okna, kiedy wróciłem, zdałem sobie sprawę, że przełączyło nas w tryb "non-stop"...
W innym MEP z tego samego pliku, tylko z widokiem izometrycznym, na A1 miałem przystanki, to był mój jedyny MEP bez problemu, ale mtn jest tak samo. Więc poza usuwaniem i tworzeniem od nowa za każdym razem nie wiem, jak to zrobić.
Przesyłam Państwu widok warsztatu, o którym mowa.
Odpowiada to około 75 różnym częściom, w sumie 300 jednostek.
Myślę, że ten problem jest losowy, ale nie widzę, jak mu zapobiec.
Dziękuję
vue_atelier_sans_arretes.png