Witam
Mam problem z powtórzeniem sterowanym krzywą, moje powtórzenia nie podążają za tangensem pętli (patrz zdjęcie)
Ktoś ma rozwiązanie ?
pilote_par_une_courbe1.jpg
Witam
Mam problem z powtórzeniem sterowanym krzywą, moje powtórzenia nie podążają za tangensem pętli (patrz zdjęcie)
Ktoś ma rozwiązanie ?
Dobry wieczór
Trajektoria musi być zamknięta, punkty muszą również znajdować się na płaszczyźnie środkowej części i stanowić ograniczenie dla każdego punktu, z pewnością konieczne będzie również wykonanie ograniczenia równoległości między częściami a inną płaszczyzną, aby części nie obracały się wokół trajektorii.
mając nadzieję, że wyraziłem się wystarczająco jasno ?
Witam
Czy próbowałeś zmodyfikować opcje funkcji powtarzania krzywej, zwłaszcza na poziomie "Metoda krzywej" i "Punkt odniesienia"?
@+
Witam
Nie ograniczałem swoich prób jak na Twoim przykładzie Mathieu Anger, chciałem użyć tej metody, aby uniknąć krępowania każdej partii (zespół ma ich około setki)
Jeśli chodzi o opcje, myślę, że wypróbowałem wszystko, co było dostępne.
Myślę, że w końcu robię kawałek wielobryłowy, w każdym razie wydaje się być bardziej wydajny dla statycznego widoku.
Dziękujemy za zainteresowanie
Miłego dnia
Twój scenariusz wygląda trochę jak montaż ogniw łańcucha i tak właśnie zrobiłem swój zespół łańcucha.
Po, jeśli chcesz zrobić wszystkie części, możesz, ale będzie to opóźnione na poziomie obliczeń na poziomie komputera, jeśli chodzi tylko o zobaczenie ruchu, możesz po prostu zrobić 2 3.
Tak, rzeczywiście, zainspirował mnie montaż łańcucha. I na koniec kilka sztuk wystarczy do animacji.