Cze wszystkim
Postępując zgodnie z twoją radą, tworzę wkładki za pomocą funkcji.
Mój pierwszy problem: zrobiłem pierwszą podeszwę i chcę zrobić jej liniowe powtórzenie w 2 kierunkach. Zrobiłem wytłaczanie, aby mieć podeszwę i usunięcie materiału, aby zrobić otwory. Staram się zrobić jego linearną repaticję (patrz obrazek poniżej):
Widać na nim, że podeszwa się powtarza, podobnie jak otwory.
Ale przez walidację otrzymuję to:

Brakuje mi 3 dołków na 4 :/ .
Czy masz jakieś wytłumaczenie?
Większy zrzut ekranu znajduje się w załączeniu
semelles.jpg
Cześć Aurélien
Dlaczego nie wykonujesz powtórzenia ciała, a nie funkcji?
Mick
7 polubień
Witam
Przechodź przez powtarzanie ciała, a nie przez powtarzanie funkcji.
4 polubienia
Wtedy!
Po pierwsze, nie zawracaj sobie głowy powtarzaniem każdej funkcji swojego drzewa. Tworząc funkcję powtarzania, wybierz ciało odpowiadające Twojej podeszwie. To prostsze i nie ma ryzyka, że zapomnisz!
A potem, w twoim przypadku, lepiej byłoby użyć symetrii lub lepiej powtórzenia napędzanego szkicem: jeśli twoje odstępy się zmienią, nie będziesz musiał poprawiać wymiarów swojego powtórzenia!
4 polubienia
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
@Mick i @Frédéric, nie mogę zrobić próby ciała. Wykonałem moje wytłaczanie w moim mechanicznie spawanym korpusie, jak zasugerowano w tym pytaniu:
http://www.lynkoa.com/forum/3d/semelle-soudee-sur-une-structure-solidworks
@Benoit; Kiedy klikam na korpus mojej podeszwy, nie bierze pod uwagę :/. Zgadzam się z symetriami lub powtórzeniami przez szkic :)
Ahhhh właśnie znalazłem, co mówiłeś Mick i Frédéric; nie widziałem ukrytej zakładki!
1 polubienie
Chmiel chmiel chmiel !!
Czy próbujesz zrobić próbę na poziomie montażu, a nie w swoim utworze!!
Wróć do poziomu swojego pokoju, zobaczysz, że o wiele lepiej sprawdza się ćwiczenie ciała!
:)
A może jesteś w trybie edycji części w swoim zespole?
1 polubienie
@Benoit, bardzo bym chciał, ale jako złącze spawane muszę interweniować na poziomie spawanego korpusu, aby moje podeszwy były uwzględniane w moich spawanych elementach, prawda?
[Edycja]: A więc edytuję części w zespole
Tym, co reprezentujesz, możesz zarządzać na poziomie pokoju. Jak myślisz, co zmusza cię do przechodzenia przez zgromadzenie?
Zrobiłem montaż, ponieważ mam zamiar dołożyć do tego inne elementy oprócz spawanych mechanicznie.
Stworzyłem więc część w kontekście montażu, aby móc stworzyć strukturę.
Nie na temat, ale zarządzanie spawanym elementem, takim jak ciało, a nie częścią, jest dość skomplikowane ...
Przykład jest lepszy niż ;) przemówienia, spójrz na to, jak ogólnie postępuję.
A może używasz szkieletu w swoim montażu?
Zarządzanie mechanicznie spawaną konstrukcją w częściach, a nie w montażu, ma duże zalety w wielu punktach, przynajmniej z punktu widzenia biura projektowego, dla metod , które czasami są nieco mniej przydatne...
mechano-example.sldprt
@Benoit, zrobiłem to dokładnie tak samo jak ty, z wyjątkiem sytuacji, gdy zrzut ekranu, który opublikowałem, moja część jest w montażu.
Oto bez montażu:
semelles3.jpg
1 polubienie
Krótko mówiąc, czy tłumaczy mi Pan, że zgadzaliśmy się od samego początku?
...
Cóż, to idealnie :). Przepraszamy, jest poniedziałek!
2 polubienia
Krótko mówiąc, całkowicie się z tym zgadzasz, :)!
1 polubienie