Problem reprezentacji gwintu na części symetrycznej

Witam

Mam problem z wyświetlaniem reprezentacji gwintu na rysunku części symetrycznej, czy możecie mi pomóc

capture.png

Nie mam z tobą problemu przez twój ekran???????????

@+

Witam

Ja też nie...

1 polubienie

Wygląda na to, że na tym po prawej stronie znajduje się przedstawienie gwintu, a nie na tym po lewej.

Osobiście obszedłbym ten problem za pomocą małej uwagi: 4 zrób x zgodnie z płaszczyzną i y razy symetryczne do płaszczyzny.

Fred

2 polubienia

Tak, po prawej stronie znajduje się reprezentacja gwintu, ale po lewej (symetria) te reprezentacje się nie pojawiają.

Myślałem, że trzeba coś poprawić, ale......

Dlaczego nie zrobić sieci według symetrii, nie ma wielu.

Jeśli jest to część symetryczna: edytuj pierwszą funkcję i zaznacz "dane asystenta wiercenia" i "reprezentacja gwintu", a następnie w konfiguracji sprawdź za pomocą "importu modelu" sprawdź tylko gwinty, a czasami sprawdź w widoku jakość reprezentacji gwintu i wypróbuj inną opcję.

W przeciwnym razie sprawdź, czy gwint nie przechodzi w warstwie "ukryj płaszczyznę pokazu" (może się to zdarzyć, ale zdarza się rzadko).

Jeśli jest to funkcja symetrii w tej samej części: musisz, ponownie edytuj funkcję wiercenia, ponownie edytuj funkcję symetryczną, a następnie kliknij folder "Lista spawanych części" w arbe u góry i naciśnij "zaktualizowano", a następnie wróć do rysunku, aby sprawdzić, czy działa. Jeśli nic, spróbuj zmienić ustawienie "jakość przebijającego odwzorowania" w widoku.

3 polubienia