Problem z kadrowaniem widoku przekroju

Witam

Mam problem z rysunkiem dużego zespołu. Wstawiłem widok z przodu, wykonałem cięcie (pełne, nie częściowe) z głębokością. Następnie kadrowanie przekroju poprzecznego.

Po całkowitym zwymiarowaniu MP, CTRL+Q i CTRL+S przycinanie znika i nie mogę edytować profilu przycinania, ani ponowić przycinania. Mimo to funkcja kadrowania jest dostępna, a kiedy tworzę profil i klikam przycisk przytnij, solidworks wyświetla mi komunikat "Naszkicuj zamknięty profil szkicu w widoku rysunku, aby utworzyć widok kadrowania".

To już czwarty raz, kiedy ten problem występuje w różnych projektach i nie znalazłem żadnych rozwiązań (musiałem przerobić cały rysunek, przerabiając przekrój).

Masz pomysł?

Korzystam z oprogramowania Solidworks Professional 2015 x64 SP5.0. Chciałbym zaznaczyć, że na innym Solidworks (norma 2015) nigdy nie spotkałem się z tym problemem.

Dziękuję za nieocenioną pomoc.

Juliański

Witam

Być może powinieneś zaktualizować swoją wersję Solidworks, sprawdzić wersję SP i zobaczyć, czy jest nowsza.

Witam

Kiedy mówisz, że na innym solidworks 2015 nie masz tego problemu, jaka aktualizacja tego postu? wersji starszej niż SP5.0? Jeśli tak, musisz ponownie zainstalować solidworks bez aktualizacji, jeśli naprawdę Ci to przeszkadza.

Witam, sprawdź również, czy zostały wprowadzone jakieś aktualizacje twoich kart graficznych! Może Solid nie ma z tym nic wspólnego!? :)

Pozdrowienia

Witam

Czy kiedykolwiek próbowałeś wykonać naprawę Solidworks???

Cze wszystkim

Zainstalowaliśmy ostatni dodatek Service Pack dostępny w 2015 roku (5.0). Na drugiej stacji solidworks jest również w wersji 5.0. Sterowniki karty graficznej są aktualne.

Nie próbowałem naprawiać Solidworks. Szybko wypróbuję ten pomysł i będę Cię informować na bieżąco.

Dziękuję i życzę miłego dnia