Problem z kopią zapasową

Cze wszystkim

Kiedy tworzę jakikolwiek rodzaj złożenia, solidworks nie zapisuje części we właściwym miejscu. Gdy otworzę go ponownie później, nie może znaleźć części, które utworzyłem w złożeniu.

Moim zdaniem trzeba zmienić parametr w solidworks   

Dodałem obraz właściwości   pokoju i próbuję otworzyć pokój, ale nie mogę znaleźć katalogu

proprite_piece.jpg

Witam

Z tego, co widzę na twoim obrazie, twoje części są częściami wirtualnymi, więc przechowywanymi wewnętrznie w złożeniu, ale są w stanie usuniętym. Jak to wygląda, jeśli klikniesz prawym przyciskiem myszy jeden z pokoi i cofniesz usunięcie?

Pozdrowienia

Witam

Nie widzę, jak cofnąć usunięcie, gdy klikam prawym przyciskiem myszy element 4 ......... jak na obrazie

clic_droit.jpg

Twoje części nie są już w stanie usunięcia na tym nowym obrazie, ale nadal są częściami wirtualnymi, naprawdę nie rozumiem Twojej uwagi "solidworks nie zapisuje części we właściwym miejscu", ponieważ są one wirtualne, więc przechowywane wewnętrznie w złożeniu!

Pozdrowienia

1 polubienie

Jeśli chcesz, aby komponenty, które tworzysz w kontekście, były automatycznie zapisywane zewnętrznie, a nie wirtualnie, musisz zaznaczyć opcję "Zapisz nowe komponenty do plików zewnętrznych." w opcjach Solidworks, zobacz TUTAJ , aby uzyskać więcej wyjaśnień.

Pozdrowienia

2 polubienia

Dzięki za info ale jeszcze jedno po sprawdzeniu w sekcji montaż "Zapisz nowe komponenty w plikach zewnętrznych."  Wznowiłem anulowanie usunięcia, klikając na jeden z moich utworów, oto jego wiadomość. Może moje części, skoro nie zostały zapisane na początku , to je zgubiłem?

annuler_suppression.jpg

Wielkie dzięki, ponownie rozpocząłem rysowanie, sprawdzając ratowanie zewnętrznych plików pod złożeniami. Tak!!!!!!!!!!!!!!!

1 polubienie