Witam, myślę, że to bardziej błąd. Czy to najnowsza wersja? Możesz już spróbować odinstalować i ponownie zainstalować. W przeciwnym razie wypróbuj inną starszą wersję.
.PL Moje stare wersje były 32-bitowe na innym komputerze? Z jego pomocą nie są możliwe żadne testy.
Na ponowną instalację poczekam trochę dłużej.
Gerald : Mysz działa dobrze, problemem jest tylko położenie kursora. Przy niskim przyspieszeniu myszy poruszanie kursorem jest kłopotliwe. Przy silnym przyspieszeniu idzie trochę lepiej, ale gdy tylko kursor opuści obszar graficzny, jest winny. Na ten moment mam przeciętne przyspieszenie i sporą dawkę cierpliwości
2) W ogóle nie pamiętam, co spowodowało u mnie problem.
Problem nie jest związany z myszką , ponieważ porusza się ona normalnie po ekranie, ale z drugiej strony wygląda to tak, jakby była szarpana poza obszarem.
Tego typu problem miałem na moim Macu, który zarządza swoimi jądrami, takimi jak Ubuntu (lub na odwrót)
Nie napotykasz tego typu problemu na komputerze, ponieważ nie ma możliwości rozparowania okien. Nie można umieścić przybornika w rogu, a ekranu roboczego pośrodku.
Sprawdź, czy podobnie jak w przypadku Maca masz możliwość na wyświetlaczu podzielenia lub połączenia okien. Pod spodem może znajdować się szkliste jabłko
@Gérald Brak zmian po odłączeniu okien. Mam wrażenie, że Draftsight zapamiętuje ruchy myszki i przy powolnym poruszaniu się oprogramowanie renderuje dokładną trasę, co zajmuje dużo czasu; W rzeczywistości w przypadku nagłego przemieszczenia nie ma opóźnienia. Dlatego szukałem zmiennej, która poradzi sobie z tym zapamiętywaniem
A priori może to być problem z akceleracją grafiki. Rozwiązaniem byłoby wyłączenie karty graficznej tylko dla DraftSight, nie wiem, czy jest to możliwe / łatwe na ubuntu.
@.PL już wcześniej pojawiło się pytanie dotyczące wersji roboczej na ubuntu, ale nie mogę go znaleźć.
@francish jeśli odinstalujesz i zainstalujesz ponownie, w systemie Windows pozostawia ślady konfiguracji, na Macu usuwa wszystko (z Mavericka lub za pomocą AppCleaner)
Właśnie ponownie zainstalowałem Draftsight na innym komputerze z systemem Ubuntu 14.04 64 bity z kartą graficzną i nowymi sterownikami. Problem z myszą jest taki sam.
Po nowym wyszukiwaniu na forum, właśnie znalazłem sztuczkę (a raczej hack, jak mówi jej odkrywca) przed uruchomieniem Draftsight, odłączam mysz i podłączam ją ponownie, gdy tylko oprogramowanie się uruchomi i zadziała. Dzięki Cyclcahine. Dla mnie jest to rozwiązane.
Po nowym wyszukiwaniu na forum, właśnie znalazłem sztuczkę (a raczej hack, jak mówi jej odkrywca) przed uruchomieniem Draftsight, odłączam mysz i podłączam ją ponownie, gdy tylko oprogramowanie się uruchomi i zadziała. Dzięki Cyclcahine. Dla mnie jest to rozwiązane.