Witam
Tłumaczę się sam, w pospolitym sejmiku, gdy chcę stworzyć nomenklaturę tego zgromadzenia i wybieram: Tabela / Nomenklatura ,
Znajduję się z moim planem w toku + wszystkie okna innego oprogramowania otwierają się w sposób przezroczysty poniżej.
Czy ktoś ma rozwiązanie na ten PB? Czy jest to spowodowane źle zdefiniowanymi ustawieniami wyświetlania?
Z góry dziękuję
superposition.docx
Witam
Czy kiedykolwiek zrestartowałeś Solidworks? Czy tak się dzieje w przypadku innych posłów do Parlamentu Europejskiego?
Tak, zdarza się to co poseł i bez względu na to, jak często restartuję oprogramowanie, nic to nie zmienia...
bart
24 Luty 2016 08:03
4
Czy sterowniki karty graficznej są aktualne?
Witam
Czy jest to ostatni SP SolidWorks dostępny dla tej wersji?
2015 i niższe w dodatku SP5 oraz 2016 r. w dodatku SP2.
Czy inne stacje robocze o tej samej konfiguracji mają ten sam problem?
Jeśli nie, musisz spróbować zresetować ustawienia za pomocą mojego samouczka:
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks
Mam wersję 2015 SP5 (x64) i tak, są 4 inne stacje robocze i żadna z nich nie ma pb ???
Wszystkie posty dokonały tych samych aktualizacji?
Resetując ustawienia zgodnie ze wskazaniem?
W razie potrzeby możemy potem wrócić. Ale przynajmniej mamy pewność, czy problem nie wynika z konfiguracji stacji roboczej, czy nie.
Oczywiście wszystkie stacje robocze są skonfigurowane w ten sam sposób, właśnie przeszliśmy na SW2015 SP5 3 tygodnie temu.
Nie znalazłszy innego rozwiązania, postępuję w następujący sposób:
W moim MEP wstawiam nomenklaturę (aby znaleźć PB nakładki ekranu) i ponownie wstawiam drugą nomenklaturę, którą anuluję. Więc ekran znów staje się normalny...
Niezbyt akademickie, ale działa...
1 polubienie
g
20 Czerwiec 2016 07:53
13
Witam, miałem już ten problem! Czy masz kartę graficzną Nvidia? jeśli tak, w zainstalowanym oprogramowaniu powinien być "Vvidia view", musisz go odinstalować! to ten, który powoduje problem (infolinia zna problem)
Po odinstalowaniu nie zapomnij ponownie uruchomić.
Pozdrowienia