Problem z nakładającymi się ekranami podczas wstawiania zestawienia komponentów

Witam

Tłumaczę się sam, w pospolitym sejmiku, gdy chcę stworzyć nomenklaturę tego zgromadzenia i wybieram: Tabela / Nomenklatura ,

Znajduję się z moim planem w toku + wszystkie okna innego oprogramowania otwierają się w sposób przezroczysty poniżej.

Czy ktoś ma rozwiązanie na ten PB? Czy jest to spowodowane źle zdefiniowanymi ustawieniami wyświetlania?

Z góry dziękuję

superposition.docx

Witam

Czy kiedykolwiek zrestartowałeś Solidworks? Czy tak się dzieje w przypadku innych posłów do Parlamentu Europejskiego?

Tak, zdarza się to co poseł i bez względu na to, jak często restartuję oprogramowanie, nic to nie zmienia...

Czy sterowniki karty graficznej są aktualne?

Patrzę na to

Witam

Czy jest to ostatni SP SolidWorks dostępny dla tej wersji?

2015 i niższe w dodatku SP5 oraz 2016 r. w dodatku SP2.

Czy inne stacje robocze o tej samej konfiguracji mają ten sam problem?

Jeśli nie, musisz spróbować zresetować ustawienia za pomocą mojego samouczka:

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks

Mam wersję 2015 SP5 (x64) i tak, są 4 inne stacje robocze i żadna z nich nie ma pb ???

Wszystkie posty dokonały tych samych aktualizacji?

Tak, tak

Resetując ustawienia zgodnie ze wskazaniem?

W razie potrzeby możemy potem wrócić. Ale przynajmniej mamy pewność, czy problem nie wynika z konfiguracji stacji roboczej, czy nie.

Oczywiście wszystkie stacje robocze są skonfigurowane w ten sam sposób, właśnie przeszliśmy na SW2015 SP5 3 tygodnie temu.

Nie znalazłszy innego rozwiązania, postępuję w następujący sposób:

W moim MEP wstawiam nomenklaturę (aby znaleźć PB nakładki ekranu) i ponownie wstawiam drugą nomenklaturę, którą anuluję. Więc ekran znów staje się normalny...

Niezbyt akademickie, ale działa...

1 polubienie

Witam, miałem już ten problem! Czy masz kartę graficzną Nvidia? jeśli tak, w zainstalowanym oprogramowaniu powinien być "Vvidia view", musisz go odinstalować! to ten, który powoduje problem (infolinia zna problem)

Po odinstalowaniu nie zapomnij ponownie uruchomić.

Pozdrowienia