Witam!
Mam problem z dynamicznym podświetlaniem w Solidworks. Moja konfiguracja jest następująca: Solidworks 2010 X64 SP0, Windows 11, karta graficzna Intel UHD 620.
Używam starej wersji oprogramowania, która w moim przypadku jest wystarczająco wydajna, dla uproszczenia, aby mieć tę samą wersję na wszystkich komputerach w sieci, w tym na niektórych pod systemem Windows 7. Pod Windows 7, karta graficzna NVidia, nie ma problemu.
Dynamiczne podświetlanie nie działa dobrze: po najechaniu kursorem myszy na część pierwszy najechany element jest podświetlany, a następnie nie pojawiają się już żadne podświetlenia. Kiedy powiększam lub pomniejszam za pomocą kółka, element pod myszą jest podświetlony, a następnie, gdy przesuwam kursor, podświetlenie ponownie znika.
To samo, gdy najeżdżam kursorem na drzewo funkcji, dynamiczne podświetlenie czasami pojawia się na funkcji, losowo, ale zawsze rzadko.
To samo, gdy jestem w trybie edycji szkicu, niektóre elementy pojawiają się podświetlone po najechaniu kursorem, ponownie losowo.
W " Widoku/Wyborze " zaznaczone są opcje " Dynamiczne podświetlanie" i " Podświetl wszystkie krawędzie wybranych funkcji", a także w " FeatureManager " opcja " Dynamiczne podświetlanie".
Z drugiej strony, kiedy aktywuję tryb " Emuluj funkcje OpenGL " w " Performance ", dynamiczne podświetlanie działa idealnie, ale program staje się bardzo wolny!
Przejrzałem wiele forów i postów, aby rozwiązać ten problem, ale nie ma rozwiązania w obecnej formie. Zmieniłem ustawienia grafiki systemu Windows na "Wysoka wydajność " w SolidWorks , wprowadziłem zmiany w kluczu rejestru, które pozwoliły mi uzyskać dostęp do funkcji RealView , ale to wszystko.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie!