Znowu mały problem przy przenoszeniu programowego mepa do dwg. Rzeczywiście, na rysunku SW, na rozwiniętej linii części, linia zagięcia pojawia się w mieszanych czerwonych (niklowych) liniach, a po przeniesieniu ta sama linia pojawia się w mocnych liniach na dwg.
Jest to problem w tym sensie, że plany DWG są używane przez nasz LASER do wykonywania cięć części i dlatego uwzględni linię zagięcia, gdy nie powinna...
ponieważ 3D make file=> save as=> i wybierz format dxf, zapisz część rozwiniętą w dxf (w moich wspomnieniach laser preferuje ten format), z drugiej strony nie wiem, jak radzi sobie z liniami zagnieceń, nigdy nie byłem ostrożny.
Dziękuję Bart, rzeczywiście mogliśmy eksportować w ten sposób, jednak u nas potrzebujemy jednego planu, który służy jako archiwum, dokumenty konsultacyjne i plan produkcyjny. Tak więc na tej samej płaszczyźnie muszę mieć widoki moich wygiętych części i rozwinięte. Nie mogę wyeksportować samego spłaszczenia, ponieważ stworzyłoby to dodatkowy plik...
W rzeczywistości do konwersji używam konwertera wanny SW, który bezpośrednio konwertuje mój plik mep do formatu pdf i dwg (lub innych formatów do wyboru).
Jest łatwy w użyciu (ponieważ muszę opracować prostą procedurę dla wszystkich projektantów BE), ale nadal jest ta składana linia, która wychodzi w mocnych liniach, zamiast wychodzić w liniach osi..!!
Jeśli chcesz, muszę maksymalnie uprościć procedurę. Zasadniczo typy musiałyby nacisnąć przycisk i musiałyby idealnie przekonwertować wszystkie pliki...
Wiem, że nie jest to łatwe, ale zrobiliśmy to za pomocą makra pod Inventorem.
Makra i ja robimy 2, więc zwróciłem się do konwertera kąpieli, który dobrze radzi sobie z zadaniem, z wyjątkiem tej słynnej linii zagnieceń.