Problem z przezroczystością podczas wyświetlania głośności

Witam
Gdy aktywowany jest domyślny styl wyświetlania (krawędzie w trybie cieniowanego obrazu), powierzchnie moich części stają się przezroczyste pomimo dostosowanych ustawień wyświetlania (przezroczystość = 0...).
Masz pomysł na rozwiązanie tego problemu?
Jednak wizualizacja w stylu wyświetlania "Cieniowany obraz" pozostaje normalna z normalnym przezroczystością twarzy.
Z góry dziękuję.
Pozdrowienia.
Dorian

Witam serdecznie.

Obraz Twojego wyświetlacza nie zostanie odrzucony.

O jakim parametrze przezroczystości mówisz?

Czy nie masz przypisanego wyglądu, takiego jak "szkło" lub "akryl", wyglądu z przezroczystością?

W przeciwnym razie kliknij prawym przyciskiem myszy wolumin (lub odpowiednie twarze) i "zmodyfikuj przezroczystość".

Dziękuję za odpowiedź,
Mówię o ogólnym wyglądzie komponentu we właściwościach wyglądu.

Jeśli nie wynika to z przezroczystości związanej z materiałem lub stanem wyglądu, można śmiało założyć, że sterownik lub karta graficzna nie jest kompatybilna z oprogramowaniem.
Uruchom solidworks RX (w Start/Solidworks 20XX Tools) i uruchom diagnostykę, aby zobaczyć, co to oznacza dla sterownika.

Witam @Dorian_Mougel_1

Przepraszamy, ale na twoim zdjęciu model nie jest przezroczysty, nie widać ukrytych linii. Jest po prostu wyświetlany w tym samym kolorze co tło. Zanim przejdziemy dalej (z prawdopodobieństwem , że @sbadenis jest słuszne), jak to się dzieje, że pojawia się z czerwonym kolorem?

1 polubienie

Witam, dziękuję za odpowiedzi,
Rzeczywiście, kiedy uruchamiam diagnostykę, oto wyświetlany jest komunikat o błędzie dotyczący mojej bieżącej konfiguracji.

Testowałem z wyglądem koloru czerwonego, nie zmienia to wyglądu pomieszczenia.

Jednak kolega który nie posiada profesjonalnej karty graficznej przystosowanej do tej wersji SolidWorks nie ma tego błędu wyświetlania...