Problem z rozwiniętym widokiem, domyślnie zaznaczona konfiguracja płaskiego wzoru

Podczas tworzenia części arkusza blachy zawsze sprawdzana jest konfiguracja rozwinięcia blachy

i to od kiedy przesiadłem się z 2013 SP4 na SP5.

Muszę cały czas odznaczać konfigurację płaskiego wzoru, aby widok był rozłożony w planie.

Dziękuję za odpowiedzi.

Witam, to nie będzie pochodzić z twojego modelu pokoju?

Czy masz obraz, który ilustruje ten problem?

3 polubienia

W rzeczywistości jest to normalne, że podczas wstawiania widoku "stanu rozwinięcia"  aktywuje/wybiera konfigurację DefaultSM-FLAT-PATTERN. Co więcej, w tym czasie powstała.

Z drugiej strony, jeśli nie masz widoku rozwijania, oznacza to, że musisz wrócić do pokoju i sprawdzić, czy w tej konfiguracji funkcja "Stan rozłożony" nie została usunięta i czy funkcje, które są w ramach tej funkcji, nie są w niej usunięte.

Możliwe też, że jest w błędzie...

Jeśli samodzielnie utworzyłeś konfigurację rozwijania, możliwe jest, że podczas tworzenia konfiguracji SM-FLAT-PATTERN stan konfiguracji zostanie odwrócony w porównaniu z Twoją konfiguracją... więc się składa

Witaj Bart,  próbowałem z podstawowym modelem (nowicjuszem)  i problem się powtarza.

Sprawdzana jest konfiguracja rozwinięcia blachy, a zatem nie jest rozwijana żadna część ani widok rozłożony.

Musisz tylko odznaczyć, aby rozwiązać problem, ale 100 lub 200 razy dziennie przez 3-4 miesiące, staje się ciężki....

Zwłaszcza, że w 2013 roku działał bardzo dobrze SP4.

capture_1.png

Witaj Fabrice,

Nie było otwartego planu, a jednak stworzono konfigurację płaskiego wzoru, co jest zaskakujące, bo nie zawsze tak jest.

a stan rozwinięty jest zawsze zaznaczony jako "Usuń" na poziomie rozwinięcia blachy.

Odznaczyłem  "usunięte funkcje" we właściwościach-Zaawansowane konfiguracje, brak efektu ponieważ dotyczy to

niż nowe funkcje.

Więc na razie nie ma rozwiązania. Ale dziękuję za pomoc.

Są też inne niespójności dotyczące konfiguracji, zobaczę z infolinią.