Przełączyłem się na Solidworks 2013, ale od tego czasu, gdy chcę "skonfigurować funkcję" wiązania, pojawia się następujący komunikat (patrz załączone zdjęcia).
A w "Opcjach systemowych/Lokalizacjach plików" nie wiem, gdzie jest ścieżka, którą zgubił :(
Problem polega na tym, że Twój link mówi o SW2012 i że najwyraźniej nie śledził wszystkiego. Powinieneś przejść i zobaczyć w Eksploratorze Windows, jeśli znajdziesz podobny folder, ale z determinacją 2013
Problem prawdopodobnie wynika z aktualizacji, musiałeś użyć konfiguracji SolidWorks 2012 dla 2013 roku.
Możesz mieć inne problemy z parametrami...
Lepiej jest przerobić czystą konfigurację podczas instalowania nowej wersji, nawet jeśli jest to długie i żmudne...
Aby wyświetlić wszystkie zaangażowane ścieżki, można wykonać kopię zapasową ustawień z menu Start > SolidWorks 2013 i otworzyć utworzony plik za pomocą edytora tekstu (na przykład notepad++).
A jeśli wyszukasz rok 2012 w tym pliku, możesz mieć niespodzianki!
Jeśli powoduje problemy z konfiguracją funkcji, może powodować problemy w innych miejscach!
Przejdź do Narzędzia/Opcje/Lokalizacje plików i z menu rozwijanego wybierz pierwszą linię (nawet jeśli jest to już wybrana !!).
Spowoduje to umieszczenie kursora na liście rozwijanej i możesz użyć strzałki W DÓŁ na klawiaturze, aby przewinąć całą listę i zobaczyć ścieżki tuż poniżej.
Spowoduje to szybkie zidentyfikowanie wszystkich ścieżek, które nie nastąpiły z [/SolidWorks2012/] do [/SolidWorks/] i przekierowanie tych ścieżek. Zrób pełną listę, abyś nie musiał później zadawać sobie żadnych pytań!
FYI, problem polega prawdopodobnie na tym, że użyłeś swoich starych ustawień (plik. SLDREG). Ścieżki są tam przechowywane.