Problem z formatem dxf "zapisz jako" w programie AutoCAD 2014

Witam

Mam model 3D w dwg, który chciałbym wyeksportować (dla jednego z moich klientów) w dxf.

Niestety to nie działa! : komunikat autocad: nie można zapisać w rysunku I:\......... dxf, rysunek został zapisany w I:\...............\sav83C0.tmp. Ale w rzeczywistości w pliku nie ma żadnych wpisów.

To pierwszy raz, kiedy mi się to przytrafiło.

Czy to ta wersja Autocada? Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tym problemem? i znalazłeś rozwiązanie?

Z góry dziękuję.

Witam

Zrobiłem kilka testów i nie napotkałem żadnego konkretnego problemu (zarejestrowany pod dxf v2013).

Może spróbuj uruchomić naprawę rysunku DWG, aby sprawdzić, czy nie ma żadnych danych do odzyskania.

Inaczej nie widzę?

1 polubienie

Czy zainstalowana jest najnowsza wersja?

Często występują problemy podczas instalowania pierwszych wersji i zwykle jest to naprawiane dość szybko przy pierwszej aktualizacji (przynajmniej w przypadku SolidWorks).

1 polubienie

Witam

Tego rodzaju problemy czasami występują, gdy ścieżka lub nazwa pliku jest zbyt długa. Lub z zakazanymi znakami (w zależności od oprogramowania: spacja, akcent, ...)

(lub jeśli folder jest tylko do odczytu)

1 polubienie

Cześć @ a-hincelin

zobacz ten link Firma Autodesk wydała wersję 2014 bezpłatnej przeglądarki : DWG TrueView.

http://www.aplicit.com/blog/trucs-et-astuces/faq-depannage-autocad/dwg-true-view-2014-la-visionneuse-gratuite-de-dessin-autocad/

który umożliwia otwieranie i konwertowanie plików DWG do formatu DXF nawet bez programu AutoCAD

zobacz zgodność wersji Autocad w załączniku

@+ ;-)

capture_compabilite_version_dxf_dwg.png
1 polubienie