Mam problem z rysunkami montażowymi, niektóre komponenty pojawiają się w liniach liniowych.
Po przeszukaniu stwierdziłem, że to obwiedni używane w zespołach powodują ten problem, mimo że są one w stanie ukrytym w złożeniu. Jedynym znalezionym sposobem byłoby przełączenie ich na usunięty eta, ale to "psuje" mój zestaw.
Czy jest jakaś konfiguracja do wykonania, aby na rysunku były zawsze niewidoczne? Może utwórz ciągłą warstwę linii, która pobierze wszystkie obwiedni?
Mój montaż jest stosunkowo ciężki i zaawansowany, nie mogę wrócić do mojej architektury opartej na obwiedni (zarządzanie wagą i zestawieniem materiałów), wiem, że w solidworks najwyraźniej jest otwarty błąd, ale muszę znaleźć rozwiązanie, aby obejść ten problem.
Jeśli ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu, z góry dziękuję.
Można zmienić komponenty otoczki na normalne komponenty.
Aby zmodyfikować otoczkę w normalnym komponencie, należy:
Kliknąć prawym przyciskiem myszy obwiednię w obszarze graficznym, a następnie kliknąć Właściwości komponentu .
W prawym dolnym rogu okna dialogowego wyłącz opcję Koperta .
Opcja Wyklucz z BOM jest również wyłączona.
Kliknij przycisk OK.
Komponent nie jest już obwiednią. W drzewie operacji FeatureManager jest zastępowany przez , aby wskazać, że komponent jest normalnym komponentem złożenia. W obszarze graficznym komponent nie ma już przezroczystego niebieskiego koloru.
Właściwie nie znalazłem sytuacji, w której koperty nie byłyby wyświetlane na planie. (z drugiej strony możesz wymusić ich wyświetlenie)
Z drugiej strony znalazłem sposób na modyfikację rodzaju linii i zmianę ich na ciągłe, a nie kropkowane, dzięki czemu linia przerywana nie jest już priorytetem i działa. Jest w opcjach dokumentu.
A GT22
To problem z wagą maszyny. koperta 400 kg, jeśli włożę 10 razy do montażu, to 4 tony za dużo, jeśli nie przejdę przez kopertę.