Problem z przesunięciem linii

Witam

Od kilku dni mam problem, gdy przesuwam linię, kropki między różnymi liniami pękają.

Oto, co się dzieje, gdy klikam linię i przesuwam ją:

(Chciałbym uzyskać tryb standardowy, tzn. gdy przesuwam linię, dołączone linki pozostają razem..)

Myślę, że jest to opcja, którą zmieniłem przez pomyłkę.

Masz pomysł?

Dziękuję.

1 polubienie

Witam

Aby lepiej zrozumieć swoją sytuację. Kiedy umieścisz się na planie wykonania szkicu. Czy szkicujesz od prostokąta do wierzchołka?

Sprawdź ustawienia szkicu.

Pokażę Ci moje ustawienia szkicu.

llllff.jpg
1 polubienie

Witam

Spójrz na narzędzie Opcja Zobacz w i porównaj Zobacz z moimi opcjami

option_desquisse.docx
1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi.

>Aby lepiej zrozumieć swoją sytuację. Kiedy umieścisz się na planie wykonania szkicu. Czy szkicujesz od prostokąta do wierzchołka?

Niezależnie od tego, czy jest to prostokąt, wielokąt, linie, które łączę ręcznie, jest tak samo.

> Pokażę ci moje ustawienia szkicu.

> zajrzeć do Narzędzia opcji i porównać Widok z Moimi opcjami

Porównałem już te ustawienia z tymi mojego kolegi, więc nie wiem czy problem może pochodzić z innego źródła.

[edytuj | edytuj kod]

Porównałem to z własnymi ustawieniami, wynik jest identyczny.

Kliknij wiersz prawym przyciskiem myszy

sans_titre.png
1 polubienie

Ta opcja nie jest zaznaczona, ale nawet jeśli ją włączę i wyłączę, wynik jest podobny...

(Gdyby to była ta funkcja, to mam wrażenie, że zawsze byłaby sprawdzana. Problem z instalacją? Ogólna opcja programu '?)

Zauważyłem, że mimo że wszystkie linie/punkty są stałe, mogę je przesuwać tak, jak chcę, w dowolne miejsce...

Czy wykonałeś kopię zapasową swoich ustawień??? Jeśli tak, możesz wykonać renowację.

Nie, ale w mojej firmie mamy dokument podczas instalacji, aby odłożyć wszystkie opcje. Więc jeśli naprawdę je odłożę.

Czy wiesz, czy można wyeksportować ustawienia? By móc ewentualnie przejąć pracę kolegi.

Dziękuję

Witam

Sprawdź, czy w ustawieniach narzędzia/szkicu, których nie zaznaczyłeś " odłącz segment przez przeciągnięcie "

Niech moc będzie z wami.

segment.jpg
1 polubienie

Nie, nie jest to zaznaczone, ale widziałem, że "Przenieś bez rozwiązania" zostało zaznaczone i to był problem!!

Naprawdę nie wiem, jak ta opcja została sprawdzona.

Dziękuję!