Problem z eksportowaniem logo z tabelki rysunkowej do dokumentu DWG

Witam 

Do montażu pliku muszę dołączyć loga na okładce. Pracuję z Solidworks 2014

Aby je wstawić, nie martw się, kiedy eksportuję plik w formacie pdf, wszystko też jest w porządku. Z drugiej strony, gdy eksportuję w DWG (jest to prośba od klienta), 

Wszystkie obrazy znikają. Czy istnieje metoda zachowywania obrazów podczas eksportowania?

dziękuję za pomoc

Oliwka

Witam

Nad jakim oprogramowaniem pracujesz?

Pracuję na Solidworks 2014

Więc jeśli jest jakieś rozwiązanie, to mnie interesuje, ponieważ na razie ponownie integruję obraz z szkicem.

W przeciwnym razie przeprojektowałem moje logo, co ogranicza straty.

Może być również historia formatu pliku do wypróbowania

Witam

Być może poprzez bezpośrednie kopiowanie i wklejanie obrazu (na przykład z oprogramowania do edycji obrazów lub za pomocą narzędzia do wycinania systemu Windows) do SolidWorks, a nie przez przechodzenie przez menu wstawiania obrazu, mogłoby się to udać!

Alternatywnie, jeśli są to proste czarno-białe logo, możesz użyć InkScape do przekształcenia obrazów w obrazy wektorowe, a następnie zapisania ich w formacie DXF.

Nie ma więc problemu z ich włożeniem.

Istnieją również urządzenia internetowe, które konwertują do DXF, na przykład: http://www.dxfconverter.org/ lub http://www.pdftodxf.com/

1 polubienie

Właśnie zobaczyłem, że SolidWorks zdaje sobie sprawę z problemu z 2008 roku i a priori, jeśli powyższe rozwiązania nie działają, jedynym rozwiązaniem, które oferują, jest zapisanie w formacie PDF...

Identyfikator rozwiązania: S-023045    
Produkt: SolidWorks 2008 Network
Utworzono: 14.05.2008
Ostatnia aktualizacja: 10/10/2014
Obszar: Zapisz/Otwórz
Podobszar: Rysunek

Pytanie:
Wstawiony obraz w pliku rysunku nie może pozostać poprawnie po zapisaniu w formacie eDrawings®, dwg i dxf, dlaczego?

Odpowiedź:
Ten problem został zidentyfikowany i zgłoszony zespołowi programistów SPR 433714<wstawiony obraz w pliku rysunku nie może pozostać poprawnie po zapisaniu jako format eDrawings, dwg i dxf>.
Proszę zapoznać się z wyszukiwaniem SPR w bazie wiedzy SolidWorks. Skontaktuj się ze sprzedawcą, aby dodać go do listy powiadomień, aby otrzymać informację, gdy problem zostanie rozwiązany.

Ten problem nie występuje podczas eksportowania rysunku jako obrazu lub w formacie PDF, który może być używany jako tymczasowe obejście.

Rzeczywiście, obecnie niemożliwe jest eksportowanie obrazów (jpg, pgn, tif...) do pliku dwg lub dxf, ponieważ są to obrazy szkicowe. Jednak obrazy z importu dwg/dxf można ponownie wyeksportować do tych samych rozszerzeń. Są to wtedy statyczne obiekty ActiveX.

Możesz to sprawdzić po prostu klikając na niego dwukrotnie...

sans_titre.png
1 polubienie

musisz zaimportować obiekt OLE

Wstawianie / Obiekt / Photshop 

Teraz dodaję moje logo jako warstwę, 

po powrocie do SW wokół logo pojawia się ramka, co nie ma miejsca w przypadku obrazu szkicowego, 

Eksport do formatu DGW, logo pozostaje na swoim miejscu

musisz zaimportować obiekt OLE

Wstawianie / Obiekt / Photshop 

Teraz dodaję moje logo jako warstwę, 

po powrocie do SW wokół logo pojawia się ramka, co nie ma miejsca w przypadku obrazu szkicowego, 

Eksport do formatu DGW, logo pozostaje na swoim miejscu

2 polubienia