Witam
Jak zwykle wysyłam moje części programowe do moich klientów w formacie DWG.
W tym celu zapisuję moje zespoły i części w formacie .sat (ACIS) i otwieram je w programie Draftsight, a następnie zapisuję je w programie .dwg.
Do tej pory nigdy nie miałem żadnych problemów z postępowaniem w ten sposób... Aż do dziś.
Jedna z moich części jest niezbywalna, udaje mi się ją otworzyć w Draftsight, zapisać w .dwg, ale nie można jej później otworzyć za pomocą Autocada lub Revita...
Program AutoCAD informuje mnie, że plik zawiera błąd i muszę spróbować naprawić plik. Tak więc, jak dobry padawan, postępuję zgodnie z tym, co mówi mi mój komunikat o błędzie i podczas analizy usuwa moją monetę... Oto kopia analizy AutoCAD z mojej strony:
______________________________________________________________________________________________
Ponowne pobieranie rysunku.
Dziennik odzyskiwania rysunku.
Sprawdzanie poprawności obiektów w tabeli identyfikatorów.
106 prawidłowych przedmiotów 0 nieprawidłowych przedmiotów
Walidacja obiektu zakończona.
Baza danych pobrana z rysunku.
Uchwyt odczytu E2 typ obiektu AcDbBody
Błąd 151 (eOutOfRange) Obiekt został odrzucony
Kontrolka nagłówka
Kontrolka stołu
Kontrola podmiotów 1st Pass
Krok 1: 100 kontrolowanych obiektów
Sterowanie funkcją 2nd Pass
Krok 2: 100 kontrolowanych obiektów
Sterowanie blokowe
1 kontrolowane bloki
Kontrolka AcDsRecords
Całkowita liczba znalezionych błędów 0, naprawiono 0
1 Elementy usunięte
Ponownie skompiluj model.
Porządek:
Ten plik DWG został zapisany w aplikacji, która nie została opracowana przez firmę Autodesk lub nie ma licencji Autodesk. Autodesk nie może zagwarantować kompatybilności aplikacji ani integralności tego pliku.
__________________________________________________________________________________________________
Przyznam, że nie do końca rozumiem... Działa ze wszystkim oprócz tego kawałka, który naprawdę nie jest skomplikowany... Wersja nagraniowa tej piosenki jest taka sama jak w przypadku wszystkich pozostałych, które działają bardzo dobrze...
Czy ktoś ma rozwiązanie???