Witam
Po wielu próbach i ustawieniach nadal nie mogę uzyskać tego, czego chcę, a mianowicie obrazu PNG (Realview + Perspective + Ground Reflection)
Zobacz załączony obraz, jak wygląda Solidworks 2020 SP2 i 2021 SP2 oraz SW 2020 SP2 na innym komputerze
Czy napotkałeś ten sam problem lub masz pomysł? (JPG ten sam wynik, cień jest kreskowany losowo)
Zwróć uwagę, że tryb "zrzutu ekranu" nie daje wystarczająco precyzyjnego wyniku, aby przerobić obraz.
Z góry dziękuję
tole.png
Witam
Czy renderujesz bezpośrednio w modelu 3D, na ekranie, w oprogramowaniu, w PhotoView lub w Visualize, ponieważ jesteś w V 2020.
Dzięki Visualize będziesz miał doskonałe renderowanie podczas wykonywania wszystkich modyfikacji, takich jak RayTracing. Ten produkt jest zawarty w pakiecie, jeśli wykupisz subskrypcję na roczną konserwację.
Opowiedz nam więcej! ;-)
Pozdrowienia
Przykład w PhotoView

Witam
Dziękuję za odpowiedź, robię to bezpośrednio w Solidworks (file=>save as) nie chcąc korzystać z innego oprogramowania, ponieważ na moich złożeniach, które pochodzą z PDM, muszę dokonywać tymczasowych modyfikacji, których nie chcę zapisywać, jeśli są zarchiwizowane, takich jak tekstury, ukrywanie części, dodawanie lub usuwanie kolorów, konfiguracje. Wszystko działało jednak dobrze na SW2019
Witam
W dwóch programach zintegrowanych z Solidworks, a zwłaszcza z Visualize , plik renderowania jest całkowicie niezależny od modelu 3D.
Tak więc, po zakończeniu renderowania, możesz zmodyfikować plik CAD bez noszenia ze sobą elementów mapowania, oświetlenia itp.
Pozdrowienia
Zbadam to rozwiązanie :) Dziękujemy, mam nadzieję, że ten błąd zostanie szybko rozwiązany.
Miłego dnia