Problem z eksportem programu ProjectManager: Obsługa drzewa folderów

Cze wszystkim

Mam problem z eksportowaniem zestawu za pomocą programu ProjectManager (którego wolę używać zamiast Pack&Go). Mimo kilku prób nie udaje mi się osiągnąć pożądanego rezultatu.

Chcę zachować pełną strukturę moich folderów, w tym strukturę drzewa (foldery główne, podfoldery, folder Biblioteka itp.).

Foldery zawierające moje zespoły, podzespoły, części, rysunki i normy są dobrze utworzone. Jednak wszystkie te foldery kończą się w katalogu głównym, bez zagnieżdżania, jak w mojej oryginalnej strukturze.

Więc moje pytanie brzmi, jak skonfigurować ProjectManagera, aby zachować dokładny widok drzewa moich folderów podczas eksportu?

Czy kiedykolwiek spotkałeś się z tym problemem? Jeśli tak, jakie rozwiązania znalazłeś?

Z góry dziękuję za pomoc i sugestie!

1 polubienie

Witam;

Wszystko zależy od Twojego drzewa startowego... Ale jest to możliwe dzięki opcji:
W zakładce " Struktura ": Wybierz lokalizację docelową, a następnie kliknij " Edytuj "...
Zaznacz "Dodaj te same podfoldery (odtwórz strukturę")
i zaznacz " Utwórz ponownie folder nadrzędny". 

Ostrzeżenie: Z pewnością będziesz musiał ręcznie zmienić nazwę każdego katalogu w zakładce wizualizacji ostatecznej struktury.

Pomoc programu ProjectManager:

Pozdrowienia.

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź.

Już wcześniej zbadałem tę drogę. Tworzone są wszystkie foldery, ale zawsze znajdują się one na tym samym poziomie drzewa. Mam 314 folderów do ręcznej reorganizacji, z ryzykiem błędu, które się z tym wiąże.

A szkoda, bo ten moduł jest bardziej zaawansowany od Pack&Go pod względem właściwości i zmiany nazwy, ale po prostu brakuje mu funkcjonalności odtworzenia dokładnej struktury folderów, co jest powszechne w Pack&Go.

Witam;

Nie potrafię wyjaśnić tego zjawiska za pomocą ProjectManagera (chyba że Twój plan nie znajduje się w tym samym katalogu co Twój 3D... Tam oprogramowanie często traci grunt pod nogami).
W przeciwnym razie, przechodząc przez Pack&Go, a następnie używając " ProjectExplorer " do zmiany nazwy, powinieneś być w stanie stanąć na nogi... Ale to trwa dłużej.

Których wersji Solidworks i MycadTools używasz?
Z pamięci MyCadTools V2000 spxxx miał ten problem z drzewem...

Pozdrowienia.

1 polubienie

Witam

Mamy problem z tą opcją.

Zostanie to rozwiązane w następnej wersji myCADtools, która zostanie wydana już wkrótce. Rzeczywiście, opracowaliśmy nowego ProjectManagera, aby reagować na tego rodzaju problemy.

Szczerze

1 polubienie

Czy masz zaplanowaną datę wydania tej wersji?

@Julien_Ledez powiedziano mi, że następna wersja pojawi się na początku tygodnia, pod koniec zeszłego tygodnia. (infolinia)
Nie mogę się doczekać, ponieważ kilka innych ważnych błędów w najnowszej wersji.

1 polubienie

Witam

Wersja jest dostępna online od wczoraj

https://ftp.lynkoa.com/mycadtools/myCADpassport/myCADtools_Download.zip

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam;

Zapowiedziane zmiany to...
image

Czy to oznacza, że nic nie zostało naprawione w wersji SP1.2 ProjectManagera?
Czyli musisz przekonfigurować całą nową wersję i mieć nadzieję, że zadziała za pierwszym razem?

Szczerze mówiąc, nie jestem pewien, czy chcę testować ten nowy interfejs w wersji beta.

Pytanie pomocnicze [nie na temat]: Co zmieniłeś w nowej wersji SmartBom?.. nie ma dokumentacji na temat V2-Beta...

Witam

Rzeczywiście, konieczna jest rekonfiguracja nowego ProjectManagera, ponieważ zaimplementowaliśmy narzędzie do generowania pól, które pozwala na pobranie wszystkich zmiennych, właściwości itp.

W razie potrzeby możliwe jest jednak przełączenie się z powrotem na starą wersję za pomocą tej opcji:

image

Jeśli chodzi o SmartBom, na razie nie komunikowaliśmy się w pełni na jego temat, ponieważ jest to wersja beta. Operacja jest mniej więcej taka sama, ale teraz można używać BatchConverter podczas eksportowania do Excela, XML itp.
Możliwe jest również składanie wielu elementów, generowanie pliku transformacji XSLT i inne nowe funkcje...

Pozdrowienia

Zainstalowałem tę wersję i Menedżer Projektów pozwala zachować strukturę folderów jak w przypadku SolidWorks Pack&Go i dodatkowo pobiera plany z katalogu głównego folderu wyszukiwania.
U nas plany znajdują się w pliku poprzedzającym kartotekę części, co utrudniało ich odnalezienie.
Mały zarzut do tej nowej wersji: zasada procesu krok po kroku (jak na poniższym obrazku) została porzucona na rzecz prostego okna.

1 polubienie