Obecnie mamy duży problem z otwarciem oczyszczalni ścieków i IGES:
Esxtrakcja idzie dobrze, możemy odzyskać montaż w SLDASM i go uratować, jak na razie nie ma souçis.
Gdy otworzysz go ponownie i zechcesz uzyskać dostęp do pokoju, pojawi się komunikat: "spróbuj uzyskać dostęp do nienazwanego pliku po jego zakończeniu"
Potem następuje wspaniały krach!! Określam, że wszystkie komputery w pudełku są w tym samym przypadku, z wyjątkiem jednego, mamy plik ustawień
wspólny MISTRZ. Komputer, który działa, nie załadował tego mastera!
Myślę, że sam odpowiedziałeś na swoje pytanie: "Zaznaczam, że wszystkie komputery w pudełku są w tej samej obudowie, z wyjątkiem jednego, mamy wspólny plik ustawień MASTER. Komputer, który działa, nie załadował tego mastera!"
Wykonaj kopię zapasową ustawień działającej stacji roboczej i załaduj ją na inne stacje robocze.
Plik SLDREG może zostać uszkodzony kilka razy. Zdarzyło mi się to raz, gdy po ponownym załadowaniu SLDREG uniemożliwił mi otwarcie SolidWorks!! Szkoda jednak!
Problem polega na tym, że potrzebujemy tego pliku głównego, zarządza on wszystkimi naszymi mapami bazowymi, wszystkimi kolorami, linkami do serwera itp. tak, aby każdy miał tę samą podstawę do pracy.
Komputer, który nie ma tego błędu, nie ma tego (jest pusty), więc jeśli ponownie załadujesz jego ustawienia na wszystkich komputerach w pudełku, stanie się to anarchią.
Często mówiono mi (mimo że nigdy nie stosowałem się do tej rady!), że za każdym razem, gdy zmienia się oprogramowanie, musisz całkowicie przerobić SLDREG. Czy nie przesiadłbyś się niedawno na SW 2014?
Osobiście zrobiłem dokument ze zrzutami ekranu każdej strony, opcjami systemu i notatkami na temat tego, co zostało zmienione w porównaniu z podstawową konfiguracją.
Przyznaję, że jest to pracochłonne, ale w przypadku dużego problemu pomaga...
Ale to jest pierwszy rok, w którym to wdrażamy, więc nie ma perspektywy na wersję SLDW z 2012 roku.
Myślę, że w końcu użyjemy komputera, który nie ma mastera, aby "rozpakować" STEP i IGES i zapisać je poprawnie w SLDW. Będziemy mogli wznowić naukę na wszystkich innych naszych komputerach: nie rozwiąże to naszego problemu, ale w oczekiwaniu na spojrzenie na kod sldreg pomoże!