Jak sugeruje tytuł, podczas importowania pliku sldprt do visualize otrzymuję następujący komunikat:
"Import nie powiódł się. Więcej informacji można znaleźć w pliku dziennika."
Dodatkowo nie mam możliwości aktywacji modułu wizualizacji uzupełnienia w solidworks 2017 (nie występuje na liście). To mogło pozwolić mi na bezpośredni eksport
Hmmm... Nie możesz dostać w swoje ręce tego pliku dziennika specyficznego dla Visualize!
Znalezienie pliku dziennika dedykowanego dla Solidworks nie stanowi problemu, ale nie ujawnia niczego rozstrzygającego.
Obsługa Visualize (zakup systemu MOVE by Dasault) przez solidworks jest naprawdę niestabilna. Działało to znacznie lepiej niż MOVE, a następnie ZOOM z BUNKSPEED. Brak informacji w sieci, aby mnie odblokować.
A w dodatku tyle solidworks, ile wizualizacja kosztuje dużo pieniędzy!!
Może znasz inny format eksportu solidworks do Visualize, który pozwala zachować kolory na częściach?
Rzeczywiście, próbowałem innych formatów. Ale o ile mi wiadomo, tylko format sldprt przechowuje informacje do przypisywania tematów w Visualize. czyli kolor = materiał.
Jeśli na przykład zajmę się importem, moja objętość będzie widoczna w wizualizacji jako pojedyncza część, a zatem pojedynczy materiał. Ale może istnieje format, który pozwoliłby mi bez problemu przeprowadzić import, a następnie przypisać moje materiały w wizualizacji?