Problem z importowaniem pliku sldprt do programu Visualize

Witam

Jak sugeruje tytuł, podczas importowania pliku sldprt do visualize otrzymuję następujący komunikat:

"Import nie powiódł się. Więcej informacji można znaleźć w pliku dziennika."

Dodatkowo nie mam możliwości aktywacji modułu wizualizacji uzupełnienia w solidworks 2017 (nie występuje na liście). To mogło pozwolić mi na bezpośredni eksport

Czy masz pomysł, jak mnie odblokować?

Z góry dziękuję

Dawid

Musisz zajrzeć i powiedzieć nam, co mówi "plik dziennika"?

3 polubienia

Dziękuję za tę szybką informację zwrotną na moje pytanie.

Problem polega na tym, że nie wiem, który to plik dziennika. Gdzie to jest? Oczywiscie szukalem tego pliku ale na zmarne. 

Czy wiesz, gdzie on jest?

Z góry dziękuję

Zobacz ten link

http://help.solidworks.com/2016/french/solidworks/sldworks/c_preventative_file_management.htm

@+

1 polubienie

Oto plik (w załączeniu) dziennika wyodrębniony z:

C:\Użytkownicy\moja nazwa\AppData\Roaming\SOLIDWORKS\SOLIDWORKS 2017

Jest to dość dziwne, ponieważ ten plik aktualizuje się, gdy używasz oprogramowania, a nie Visualize. Podczas gdy błąd jest ogłaszany w wizualizacji. 

Jeszcze raz dziękuję za pomoc

Dawid

swxjrnl.swj powiedział:

powinieneś raczej spróbować znaleźć plik dziennika Visualize

No dobrze, ale gdzie on jest? :)

Hmmm... Nie możesz dostać w swoje ręce tego pliku dziennika specyficznego dla Visualize!

Znalezienie pliku dziennika  dedykowanego dla Solidworks nie stanowi problemu, ale nie ujawnia niczego rozstrzygającego.

Obsługa Visualize (zakup systemu MOVE by Dasault) przez solidworks jest naprawdę niestabilna. Działało to znacznie lepiej niż MOVE, a następnie ZOOM  z BUNKSPEED. Brak informacji w sieci, aby mnie odblokować.

A w dodatku tyle solidworks, ile wizualizacja kosztuje dużo pieniędzy!!

Może znasz inny format eksportu solidworks do Visualize, który pozwala zachować kolory na częściach?

Z góry dziękuję za pomoc

Dawid

Dawid

pytanie dlaczego miałbyś chcieć zachować kolory SW

Czy próbowałeś zapisać plik części w innym formacie?

wiedząc, że import wizualizacji akceptuje format X

Zobacz ten link między innymi

http://my.solidworks.com/mylearning/learningpaths/61/solidworks-visualize%E2%80%9D

Plik, który chcesz zaimportować do Visualize, jest częścią utworzoną przez Ciebie?

@+

Dziękuję za odpowiedź.

Rzeczywiście, próbowałem innych formatów. Ale o ile mi wiadomo, tylko format sldprt przechowuje informacje do przypisywania tematów w Visualize. czyli kolor = materiał.

Jeśli na przykład zajmę się importem, moja objętość będzie widoczna w wizualizacji jako pojedyncza część, a zatem pojedynczy materiał. Ale może istnieje format, który pozwoliłby mi bez problemu przeprowadzić import, a następnie przypisać moje materiały w wizualizacji?

1 polubienie

testy w .sat jest to natywny format oprogramowania

do czytania nie masz SW

Czy się mylę, czy nie?

@+ ;-)

1 polubienie

PB był związany z niezgodnością wersji między Visualize a solidworks 2017.

1 polubienie

ale jeśli eksportujesz w . SAT, który jest natywnym formatem oprogramowania

Wersje oprogramowania nie będą już niekompatybilne

@+ ;-)