Witam wszystkich, chciałbym zaimportować plik STL do Solidworks, ale nie mogę nadać mu rozmiaru woluminu, systematycznie powoduje to powierzchnię siatki.
Używam metody importu z opcją Volume body + create mesh sizes ale nic nie działa, systematycznie otrzymuję ten komunikat:
"Ten model siatki można zaimportować tylko jako bryłę wielokątną, a nie jako bryłę"
Jest to STL, który wychodzi z CU przez symulację i dlatego nie mogę nic z nim zrobić w tym stanie.
Jeśli ktoś doświadczył tego samego problemu lub ma mi do zaoferowania rozwiązanie, jestem za!
Witam Dzieje się tak, gdy siatka jest zbyt złożona. W tym przypadku importowanie jako bryła graficzna jest jedyną opcją, która działa w 100% (bez wcześniejszego upraszczania siatki). Dla posła do PE to wystarczy.
Dziękuję za odpowiedź, ale niestety opcja korpusu graficznego jest wyszarzona i nie mogę jej wybrać... Mam tylko rozwiązania korpusu objętościowego, który nie działa i korpusu powierzchniowego
prawdopodobnie ze względu na ograniczoną wersję oprogramowania. Nie wiem nic więcej. Jeśli udostępnienie pliku jest możliwe, być może znajdziemy rozwiązanie.
Witam Nie mam zbyt wiele czasu na testowanie, ale czy próbowałeś uszyć twarze, a następnie stworzyć tom. Jednak szukając rozwiązań w przeszłości, nie sądzę, aby można było wiele zrobić z oprogramowaniem z plikami STL
Chciałem wysłać Ci swoją część, abyś mógł zrobić jakieś testy, ale forum nie obsługuje STL w załącznikach... Nie wiem, czy są inne sposoby, aby to opublikować, ale znowu utknąłem...
Aby otworzyć w oprogramowaniu, odznacz opcje korpusu siatki.
Jest to narzędzie frezarskie. Otwiera się, ale jest zbyt uszkodzony. Najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić, to przerysować. 4-5 funkcji. Przez nakładkę.
Nie znam jednocześnie niezawodnego i dokładnego rozwiązania. Nawet jeśli rozpoznawanie powierzchni działa, wynik będzie niedokładny. Gdy część jest skomplikowana, a przebudowa zbyt złożona, używam oprogramowania innej firmy, które lepiej nadaje się do uproszczenia siatki, dzięki czemu mogę zaimportować geometrię do oprogramowania jako bryłę lub powierzchnię. W tym przypadku precyzja nie ma znaczenia.
co innego niż Blender Przyzwyczaiłem się do interfejsu i dziwnej ergonomii jak na CADistę. Jest naprawdę darmowy i bardzo rozpowszechniony. Samouczki wszędzie. Na początku byłam zagubiona i za każdym razem się poddawałam. Ale musisz zacząć od dołu i być zmotywowanym. Dziś to moje ulubione hobby. Uwaga: uproszczenie = przybliżenie. Niekompatybilny z CAD, ale czasami tak przydatny.
Używamy darmowego oprogramowania meshmixer do pracy z STL, pozwala nam to łatwo remesh, wypełnienie/wad siatki i przekształcenie w bryłę przed wykonaniem eksportu STEP.