Od kilku miesięcy mam problemy z drukowaniem w Solidworks.
Formaty A0 nie są drukowane poprawnie. Plan jest drukowany w całości, ale kolor nie jest już drukowany około 300 mm od końca drukowania..... Ponadto na niektórych widokach planu (lub obszaru szczegółowego) brakuje 3/4 linii...
Próbowałem aktywować/descative, wszystkie możliwe opcje drukowania, ale bez powodzenia... a ponieważ jest to format A0, marnotrawstwo papieru zaczyna być znaczące.
Pomysł nie jest zły: jeśli drukowanie jest dobrze wykonane z Edrawing, to dlatego, że problem pochodzi z Solidworks, a jeśli nie jest dobry, być może będziesz musiał spojrzeć na drukarkę.
Więc po prostu spróbowałem tego z drukowaniem A0 za pomocą Edrawings i zadziałało! (poza widokiem 3D z całkowicie rozmytymi kolorami..), więc mam swój plan z kolorami wszędzie i wszystko wygląda dobrze...
ok, więc zobaczmy, czy to drukarka jest źle skonfigurowana, czy to Solidworks się psuje. ale już wydaje się, że jest to bardziej problem z drukarką niż z Solidworks.
Zobacz grubości linii, jak są skonfigurowane! Zbyt mały lub zbyt duży może zostać błędnie zinterpretowany przez drukarkę.
Sprawdź, czy to możliwe, czy masz najnowszy sterownik do swojej drukarki!
Właśnie przeprowadziłem wyszukiwanie aktualizacji sterowników i mówi mi, że ta jest aktualna.
Po kilku poszukiwaniach w sieci myślę, że może to być problem z pamięcią komputera / pamięcią drukarki ...
Ponieważ problem pojawia się tylko w przypadku A0, które są dość załadowane kolorami, szczegółami i widokiem 3D, musi on pochodzić z pamięci drukarki, która musi być wybrana domyślnie.
Z drugiej strony nie mogę znaleźć jak zmusić go do szanowania pamięci komputera (lub oprogramowania)....
Aby rozwiązać problem, należy przejść do opcji plotera i ustawić opcję zadania Wyślij bitmapę na Włączone oraz maksymalną rozdzielczość aplikacji na 300pp.
Dla nas rozwiązało to problem pb na 2 typach znaczników.
Soidworks wysyła wydruki w wysokiej jakości w porównaniu do edrawingu, a drukarka może mieć ograniczoną pamięć i dlatego wychodzi z białych obszarów...
Ale jakość 300 stron jest więcej niż wystarczająca jak na mój gust.
Aby rozwiązać problem, należy przejść do opcji plotera i ustawić opcję zadania Wyślij bitmapę na Włączone oraz maksymalną rozdzielczość aplikacji na 300pp.
Soidworks wysyła wydruki w wysokiej jakości w porównaniu do edrawingu, a drukarka może mieć ograniczoną pamięć i dlatego wychodzi z białych obszarów...
Idź już do 300pp może się tylko poprawić, a także spróbuj z rozdzielczością zarządzaną przez aplikację (nie wiem jak to było wyświetlane na naszym starym ploterze).
Chyba, że opcja znajduje się w innej zakładce (zmienia się w zależności od sterownika, a zwłaszcza drukarki)
Opcja może mieć inną nazwę niż druk jako obraz lub inne podobne terminy.
W przeciwnym razie próbowałeś zaktualizować sterownik, jak powiedział G.,
Innym sposobem uzyskania odpowiedniego sterownika w preferencjach drukowania drukarki jest kliknięcie karty usługi, a następnie Pobierz sterowniki i oprogramowanie.
Dla Twojej informacji jestem również z ploterem HP designjet t520 36 cali
Sterownik Windows 10 w wersji 6.9.2014
Aby sprawdzić sterownik, zobacz we właściwości drukarki, a następnie informacje.