Problem z instalacją drafsight

Witam wszystkich,

Pobrałem darmową wersję Draftsight 64-bit i mam 1 laptopa z systemem Windows 8 64-bit z 8 GB pamięci RAM. Próbowałem kilka razy zainstalować draftsight, jednak za każdym razem mam przerwę w instalacji:

Podczas instalacji wybieram ustawienie "Licencja samodzielna"

rozpoczyna się instalacja, a następnie pojawia się następujący komunikat o błędzie: "Określona ścieżka, C:\ProgramData\ApplicationData\DassaultSystem, za długa"

Próbowałem pokazać mu krótszą drogę, ale wraca ten sam błąd.

Sprawdziłem rozmiar na moim dysku, zdefragmentowałem dysk, próbowałem przeprowadzić instalację, wyłączając zaporę sieciową i ochronę komputera, ale bez powodzenia.

Widziałem, że padło to samo pytanie, ale nie ma informacji na temat rozwiązania problemu, więc jeśli masz rozwiązanie, podziel się nim ze mną.

Pozdrowienia

midou.24 powiedział:

Witam, jeśli instalujesz w trybie administratora lub nawet Super administratorów (w systemie Windows 8 myślę, że tak to się nazywa)

2 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedź, właśnie próbowałem tej operacji, ale bez powodzenia, nadal mam ten sam komunikat o błędzie, który wydaje się pojawiać prawie na końcu instalacji; (jest to tryb administratora, który musisz aktywować, nawet jeśli jesteś zadeklarowany jako administrator)

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Ten sam problem występuje w systemie Windows 7, być może rozwiązanie ma zastosowanie, zobacz tutaj:

https://www.youtube.com/watch?v=HhQZ6bUUR5U

1 polubienie

Dziwny ten problem, widocznie Lucas znalazł rozwiązanie :p

Spróbować

Korzystam z systemu Windows 7 64x i nie miałem żadnych problemów z instalacją.

2 polubienia

Witam wszystkich,

Właśnie przetestowałem rozwiązanie ".PL", Bingo i bardzo dziękuję, instalacja przebiegła bez problemów , a oprogramowanie działa. Świetnie, więc nie trać linku na youtube.

Przypomnienie o operacjach w systemie Windows 8:

1) Włącz "Opcje folderów" i zakładkę "Widok"

2) Zaznacz wiersz "Pokaż ukryte pliki, foldery i dyski

3) Odznacz wiersz "Ukryj chronione pliki przed systemem operacyjnym (zalecane)". Komputer poprosi o potwierdzenie

4) Zatwierdź zmiany w oknie "Opcje folderu" za pomocą "OK"

5) W katalogu "C:\ProgramData" zmień nazwę folderu "Dane aplikacji" na Data_1 aplikacji", na przykład

6) Zainstaluj program Draftsight, a następnie po instalacji wróć do katalogu  "C:\ProgramData", zmień nazwę folderu "Application Data_1" na jego początkową nazwę "Application Data"

7) wróć do okna "Opcje folderów", aby zresetować ustawienia początkowe (patrz punkty od 1 do 3)

To wszystko, to koniec

Uwaga: jeśli film z Youtube zniknie, pozostanie tym śladem, dziękując ".PL" za udzielenie nam tej wskazówki

Pozdrowienia

midou.24 powiedział:

1 polubienie

Będziemy musieli przerobić film na Lynkoa, aby mieć pewność, że pozostanie na swoim miejscu!

1 polubienie

Witaj Bartku,

Nie bardzo wiem, jak to zrobić, dlatego wyjaśniłem proces i myślę, że to wystarczy .

Pozdrowienia

midou.24 powiedział:

1 polubienie