Problem z instalacją/rejestracją Draftsight – Windows 10

Witam, chciałbym zainstalować oprogramowanie draftsight, wziąłem najnowszą wersję na stronie, instalacja jest dobra, podczas rejestracji wszystko jest w porządku, mam e-mail, ale gdy otwarcie program nagle się zamyka, jeszcze przed otwarciem i podczas następnego uruchomienia muszę się ponownie zarejestrować. Na innych komputerach nie ma problemu.

Jedyną istotną różnicą są wersje systemu Windows 10 na danym komputerze, są to wersje z 1809 roku. Zauważyłem również po stronie rejestru utratę informacji rejestracyjnych. 

Rozwiązanie? Na W10 w wersji 1803 nie ma problemu.

Witam

Jest to oczywiście powtarzający się problem w Draftsight i jest już wiele wątków, które zajmują się tym tematem, spójrz już na TUTAJ , a także na początek LA .

Pozdrowienia

1 polubienie

I cóż, wielkie dzięki, zrobiłem wiele tematów i jedna z propozycji, których nie złożyłem, po prostu zadziałała! Dlatego w razie potrzeby oddaję rozwiązanie innym (musisz dokładnie przestrzegać procedury, zwłaszcza gdy nie klikniesz od razu w link aktywacyjny). Ale rozwiązanie nie ma tak naprawdę żadnej logiki. Ale przynajmniej pozbyłem się problemu!

Po instalacji:

=> Usuń klucz rejestru SWActivation\K2 w Edytorze rejestru (Regedit)

[Otwórz edytor rejestru, przejdź do folderu HKEY_USERS naciśnij CTRL + F i w polu wyszukaj "SWActivation"

=> Dodaj " https://www.3ds.com " w zaufanych witrynach

[Opcja internetowa> Zabezpieczenia > zaufane witryny]

=> Uruchom DraftSight normalnie powinno uruchomić się okno aktywacji, wypełnij pola.

=> Poczekaj na otrzymanie e-maila... Po otrzymaniu nie klikaj linku w wiadomości e-mail...

=> Uruchom ponownie Draftsight, powinno pojawić się nowe okno dialogowe, wyjaśniające, że wiadomość e-mail została wysłana i pytająca, czy powinieneś ją ponownie wysłać => Kliknij NIE

=> Otwórz otrzymaną wiadomość e-mail i aktywuj DraftSight

=> Uruchom ponownie DraftSight

=> Miłej zabawy!

1 polubienie