Przez ponad rok SolidWorks 2015 SP0 działał na moim komputerze.
Po instalacji 2016 na innym komputerze chciałem zaktualizować oprogramowanie do wersji 2016 ... Mój komputer całkowicie się zawiesił w tym czasie niebieski ekran... itd...
Po udaniu się do informatyka próbuję jeszcze raz zainstalować SW (2015 SP0) na komputerze i nie mogę tego zrobić, po kilku próbach i poszukiwaniach rozwiązań przychodzę z pomocą na forum...
Pobieranie zakończyło się powodzeniem do + lub - 30% i zostanie wyświetlony następujący komunikat o błędzie:
Błąd danych (cykliczna kontrola nadmiarowości).
Jeśli instalacja nie powiedzie się, skontaktuj się z pomocą techniczną.
Jeśli będziesz kontynuować, możesz napotkać inne błędy. Jeśli skontaktujesz się z pomocą techniczną, przygotuj się na udostępnienie plików dziennika instalacji dostępnych w tym katalogu.
Czy ktoś ma rozwiązanie, aby rozwiązać ten problem z instalacją?
Witam, zamiast odkładać solid2015 z powrotem, a następnie aktualizować, dlaczego nie przenieść 2015 całkowicie, a następnie zainstalować 2016??? ponieważ jego komputer nie będzie już miał uszkodzonego pliku w pamięci!?
Nie ma to jak plik instalacyjny przesłany na stronę.
często mamy ten błąd podczas instalacji z Cd.
Twoja płyta CD może być porysowana. lub uszkodzony dysk.
W każdym razie, podobnie jak wszyscy inni, zdecydowanie odradzam robienie 2015 roku. Jeśli możesz, przenieś się do 2016 roku, w przeciwnym razie umieść ^^ 2014
Och tak!! ale czasami tak skuteczne! :) Jeśli nie, sprawdź, czy wszystkie aktualizacje systemu Windows i karty graficznej zostały wykonane. Nie wiem, czy używasz CCleaner, ale zmuszenie go do sprawdzenia błędów nie zaszkodzi.
Ps: na pc muszą być teraz kawałki z 2015 roku i kawałki z 2016 roku, więc czasami formatowanie jest nieuniknione w ostateczności :)
Radzę spróbować zrobić staranny skandysk z naprawą uszkodzonych klastrów
Po zatwierdzeniu wyboru zostanie wyświetlone pytanie, czy chcesz dokładnie zaplanować skanowany dysk
Bądź jednak ostrożny, w zależności od rozmiaru dysku może to trochę potrwać
Po jego być może błąd który masz zostanie naprawiony i zniknie, nie jest to cudowne rozwiązanie, ale czasami działa i jego usunięcie to co już nie powinno być tam, gdzie jest ;)
W przypadku, gdy formatowanie nie działa dobrze, a problem będzie się powtarzał, radzę tylko sprawdzić, czy sprzęt w komputerze nie jest skuteczny, a czasami kurz :)