Problem z instalacją SOLIDWORKS 2015 SP0

Witam

Przez ponad rok SolidWorks 2015 SP0 działał na moim komputerze.

Po instalacji 2016 na innym komputerze chciałem zaktualizować oprogramowanie do wersji 2016 ... Mój komputer całkowicie się zawiesił w tym czasie niebieski ekran... itd...

Po udaniu się do informatyka próbuję jeszcze raz zainstalować SW (2015 SP0) na komputerze i nie mogę tego zrobić, po kilku próbach i poszukiwaniach rozwiązań przychodzę z pomocą na forum...

Pobieranie zakończyło się powodzeniem do + lub - 30% i zostanie wyświetlony następujący komunikat o błędzie:

Błąd danych (cykliczna kontrola nadmiarowości).

Jeśli instalacja nie powiedzie się, skontaktuj się z pomocą techniczną.

Jeśli będziesz kontynuować, możesz napotkać inne błędy. Jeśli skontaktujesz się z pomocą techniczną, przygotuj się na udostępnienie plików dziennika instalacji dostępnych w tym katalogu.

Czy ktoś ma rozwiązanie, aby rozwiązać ten problem z instalacją?

Z góry dziękuję

Witam

Po pierwsze, zdecydowanie odradza się (lub nawet zabrania) instalowanie SP0: są to wersje zawsze pełne błędów!

Musisz pobrać najnowszą dostępną wersję, tj. SP5!

Wtedy już miałem problemy z pobieraniem w biurze, a w domu działało bez zarzutu.

W przeciwnym razie na stronie SolidWorks oferują ręczne pobranie plików i działało to lepiej.

3 polubienia

Witam, zamiast odkładać solid2015 z powrotem, a następnie aktualizować, dlaczego nie przenieść 2015 całkowicie, a następnie zainstalować 2016??? ponieważ jego komputer nie będzie już miał uszkodzonego pliku w pamięci!?

Pozdrowienia

Nie ma to jak plik instalacyjny przesłany na stronę.

często mamy ten błąd podczas instalacji z Cd.

Twoja płyta CD może być porysowana. lub uszkodzony dysk.

W każdym razie, podobnie jak wszyscy inni, zdecydowanie odradzam robienie 2015 roku. Jeśli możesz, przenieś się do 2016 roku, w przeciwnym razie umieść ^^ 2014

Dziękuję za radę, próbowałem całkowicie odinstalować 2015. Tylko po ponownym zainstalowaniu mojej płyty CD nie oferuje mi 2016...

Jednak w swojej wiadomości umieściłeś, po instalacji 2016 na innym komputerze. Jak to zrobiłeś? Tylko ulepszenie?

W takim przypadku należy pobrać plik z Solidworks i spróbować naprawić, ale... w przeciwnym RAZIE FORMATOWANIE!!!!! :D

Czy formatowanie instalacji nie jest trochę brutalne?

1 polubienie

Och tak!! ale czasami tak skuteczne! :) Jeśli nie, sprawdź, czy wszystkie aktualizacje systemu Windows i karty graficznej zostały wykonane. Nie wiem, czy używasz CCleaner, ale zmuszenie go do sprawdzenia błędów nie zaszkodzi.

Ps: na pc muszą być teraz kawałki z 2015 roku i kawałki z 2016 roku, więc czasami formatowanie jest nieuniknione w ostateczności :)

mówisz: "Mój komputer całkowicie się zawiesił w tym czasie na niebieskim ekranie... Po współpracy z informatykiem... "

Co zrobił informatyk?

Witam

Radzę spróbować zrobić staranny skandysk z naprawą uszkodzonych klastrów

Po zatwierdzeniu wyboru zostanie wyświetlone pytanie, czy chcesz dokładnie zaplanować skanowany dysk

Bądź jednak ostrożny, w zależności od rozmiaru dysku może to trochę potrwać

Po jego być może błąd który masz zostanie naprawiony i zniknie, nie jest to cudowne rozwiązanie, ale czasami działa i jego usunięcie to co już nie powinno być tam, gdzie jest ;)

W przypadku, gdy formatowanie nie działa dobrze, a problem będzie się powtarzał, radzę tylko sprawdzić, czy sprzęt w komputerze nie jest skuteczny, a czasami kurz :)