Mam TopSolid V6, ale mam duży problem. Kiedy regeneruję ujęcie, które jest złożone lub składa się z kilku części. Moja regeneracja może trwać nawet do 10 minut.
Chyba mam problem z moimi opcjami bo z intel i7, 8GB ramu i kartą graficzną quadro fx1800 powinien działać bardzo dobrze i bez spowolnienia.
Czy ktoś może mi pomóc z opcjami? A może i nie? Czy ma na to rozwiązanie?
Pracując nad Topsolid, to katastrofa na tym poziomie.
Nie mam "cudownego" rozwiązania, ale nigdy nie projektowanie 3D, gdy twoje 2D jest otwarte, może być dobrym początkiem.
Wtedy nie mam gry przed sobą, ale jest opcja, aby uniknąć natychmiastowej regeneracji planów. Dzięki temu może mieć pojedynczą regenerację, gdy o nią poprosisz, i znacznie skrócić ten czas regeneracji.
Pracuję nad Topsolid V6 od kilku lat i weryfikuję poprzednie odpowiedzi, które otrzymałeś.
Aby zapobiec automatycznej aktualizacji widoków, musisz z dokumentu 2D przejść do "Narzędzia/
Opcje/Ustawienia projekcji" i odznaczenie pola "Automatyczna aktualizacja widoków", co skutecznie pozwala uniknąć znacznej straty czasu podczas modyfikowania 3D przy otwartym 2D, a następnie przeprowadza się aktualizację ręcznie, zaczynając od ponownego wygenerowania widoku głównego i widoków pomocniczych później lub po prostu za pomocą polecenia "Regeneruj" znajdującego się w "Pasku narzędzi roboczych".
Pracuję w ten sposób, że pozwala to na wizualizację i walidację zmian w 2D.
Mianowicie, menu opcji znajdujące się w "Narzędziach" modyfikuje wszystkie przyszłe 2D, podczas gdy menu "Plik/Właściwości" działa tylko na danym pliku, a także ma funkcję "Automatyczna aktualizacja widoków", więc powinieneś również sprawdzić.