Zostało to naprawione od czasu solidworks, batchconverter używa oprogramowania. Tak więc z MEP, Narzędzia, Opcje..., Eksport, DXF/DWG, skala wyjściowa 1:1 do Aktywacji:
Z drugiej strony, jeśli skala Twojego widoku nie respektuje skali arkusza = problem (co może mieć miejsce w przypadku nowego > eksportowego do sprawdzenia)
Otwórz jeden z rysunków, kliknij widoki i spójrz w lewo, jeśli skala widoku jest włączona: Jeśli tak, zajrzyj do opcji Batchconverter (jest ich kilka na końcu, w przeciwieństwie do mojego 1. postu!):
Bądź ostrożny, format DXF nie zawiera jednostek, tylko wartości! Segment o długości 2 może być interpretowany jako 2 mm, 2 m, 2 cale... Zależy to o wiele bardziej od oprogramowania, które otwiera DXF, niż od tego, kto go stworzył!
Na twoim miejscu szukałbym bardziej Draftsight niż BatchConverter. Domyślna jednostka po otwarciu... Nie znam tego, niejasno używane kilka lat temu...
Z drugiej strony często korzystałem z BatchConverter i nigdy nie miałem tego problemu.
To to samo menu, ale z BatchConverter. Następnie podążaj za oknami w ramkach w kolejności (to może coś zmienić). Co to jest współczynnik skali 1/1000? (konwersja m/mm) czy inna skala?
Dla mnie Drafsight nie bierze pod uwagę skali, ponieważ w modelu zawsze powinno się rysować w skali 1:1. Edycja: aby sprawdzić, czy pochodzi z dokumentu, możesz go również wyeksportować w kroku, ponownie zaimportować, a następnie wyeksportować w formacie dxf, jeśli skala jest dobra, prawdopodobnie pochodzi z twojego modelu, w przeciwnym razie pochodzi z konwersji.