Po moim problemie z moją skandynawską lampą (dzięki forum za pomoc) zabieram się za modelowanie naszej przyszłej kuchni. Jeśli chodzi o projekt, nie martw się.
Z drugiej strony, do renderowania 3D nie mogę zainstalować świateł. Mam 5 reflektorów na suficie, następnie 2 pod maską i wreszcie 1 reflektor pod meblościanką.
Mimo że dodaję reflektory, efekt jest rozczarowujący. Masz napiwek?
Kliknij różne miejsca na drzewie, edytuj i zaznacz pole włączone w widoku zdjęć
I co ważne, nie zapomnij zaznaczyć pola "utrzymuj światło włączone, gdy scena się zmienia". Czasem zmieniamy scenę nie zwracając na to uwagi i wszystko skacze...
Za to, że próbowałem zrobić rendery kabin na platformach morskich, a także po przejściu przez gorącą linię axemble i solidworks (bezpośrednio z USA przez telefon)... Nie jest możliwe uzyskanie doskonałego renderingu w zamkniętym pomieszczeniu (z sufitem). Uda Ci się mieć coś porządnego (i jednakowego), ale nie wyjątkowego.
Udało mi się z niego wydostać, nadając sufitowi jasną teksturę.
Oto ustawienia, których użyłem dla tekstury sufitu pod sekcją oświetlenia.
Ilość przesyłania strumieniowego: 0,7
Ilość zwierciadlana: 0,05
Dyspersja świecka:0.8
Wielkość odbicia: 0,5 (dla sufitów i 0,2 dla ścianek działowych)
Ilość przezroczystości: 0
Natężenie światła: 0,5 (wartość do dostosowania do pomieszczenia)
Zaokrąglone krawędzie: 4
Mam nadzieję, że to ci pomoże, ale nie oczekuj, że będziesz mieć świetne renderowanie zdjęć za pomocą Photoview. W przyszłym tygodniu zamierzam trenować pod okiem Vizualise, mam nadzieję, że będzie lepiej.