Witam, czy przypadkiem nie próbowałeś ponownie zainstalować pakietu Office po aktualizacji Solid??? bo czy podczas aktualizacji mogły zostać zerwane połączenia między Solid a biurem!?
Wracam do pliku XL z rozszerzeniem sldprt. Czy ten plik znajduje się w katalogu, czy jest tylko na wyświetlaczu?
Jeśli znajduje się w katalogu, co się stanie, jeśli otworzysz go za pomocą SW?
Jeśli jest tylko na wyświetlaczu, to pojawia się po zmodyfikowaniu tabeli rodziny z SW? W takim przypadku (nie zgaduję, na razie nie mogę przetestować) może to po prostu SW wskazuje, że jest to plik powiązany z częścią?
Nie zainstalowałem ponownie pakietu Office, ale błąd zaczął się przed aktualizacją Solidworks SP3. Nadal zobaczę z działem IT, aby ponownie zainstalować pakiet Office, nie powinno zaszkodzić.
W przypadku pliku .sldprt jest to rzeczywiście tylko nazwa, którą ma na wyświetlaczu, jeśli zapiszę jako, wraca do .xls, ale mam 2 pliki identycznych rodzin części, które czekają na wyświetlenie w excelu i które nadal nie są wyświetlane w SW.
problemem wydaje się być powiązanie z Excelem i solidworks. Mam również właściwości niestandardowe w arkuszu Excel, jak możemy sprawdzić, czy nie są one przyczyną tego problemu?