Czy problem występuje tylko na jednej części, czy się powtarza?
Zdarza się czasem, że jakaś rodzina części jest zepsuta i musimy ją zacząć od nowa, zdarza się to rzadko i losowo, ale zdarzyło nam się to już 2 razy.
W przeciwnym razie, jeśli znajduje się we wszystkich rodzinach części, powinieneś spróbować je utworzyć, aby sprawdzić, czy wada również została znaleziona.
Witam, czy przypadkiem nie próbowałeś ponownie zainstalować pakietu Office po aktualizacji Solid??? bo czy podczas aktualizacji mogły zostać zerwane połączenia między Solid a biurem!?
Wracam do pliku XL z rozszerzeniem sldprt. Czy ten plik znajduje się w katalogu, czy jest tylko na wyświetlaczu?
Jeśli znajduje się w katalogu, co się stanie, jeśli otworzysz go za pomocą SW?
Jeśli jest tylko na wyświetlaczu, to pojawia się po zmodyfikowaniu tabeli rodziny z SW? W takim przypadku (nie zgaduję, na razie nie mogę przetestować) może to po prostu SW wskazuje, że jest to plik powiązany z częścią?
Nie zainstalowałem ponownie pakietu Office, ale błąd zaczął się przed aktualizacją Solidworks SP3. Nadal zobaczę z działem IT, aby ponownie zainstalować pakiet Office, nie powinno zaszkodzić.
W przypadku pliku .sldprt jest to rzeczywiście tylko nazwa, którą ma na wyświetlaczu, jeśli zapiszę jako, wraca do .xls, ale mam 2 pliki identycznych rodzin części, które czekają na wyświetlenie w excelu i które nadal nie są wyświetlane w SW.
problemem wydaje się być powiązanie z Excelem i solidworks. Mam również właściwości niestandardowe w arkuszu Excel, jak możemy sprawdzić, czy nie są one przyczyną tego problemu?