Otworzyłem pokój, a następnie ponownie nagrałem.
Odzyskaj go i otwórz , aby zobaczyć.
Z drugiej strony nasuwa mi się pytanie ====>jak mogę otworzyć rok 2017 z modelem 2016???
Niech Moc będzie z wami.
wosk-grille_obiwan.sldprt
Otworzyłem pokój, a następnie ponownie nagrałem.
Odzyskaj go i otwórz , aby zobaczyć.
Z drugiej strony nasuwa mi się pytanie ====>jak mogę otworzyć rok 2017 z modelem 2016???
Niech Moc będzie z wami.
Utwór miał powstać w wersji z 2016 roku i nie został zarejestrowany w wersji z 2017 roku
Ach, więc może nagrywając piosenkę w 2017 roku i odtwarzając linki, można odblokować aktualizację.
Cze wszystkim
Rzeczywiście, utwór powstał w SW2016, ale nagrałem go w SW2017 i te same problemy.
Z drugiej strony plik wysłany przez OBI WAN zadziałał, udało mi się otworzyć rodzinę części za pomocą SW...
... dopóki nie spróbuję połączyć pliku Excel z udziałem i nie dołączę wiadomości.
Następnie usuń rodzinę części w widoku drzewa...
Oznacza to, że muszę przerobić wszystkie rodziny części w "automatycznym tworzeniu" (~95 części ☺ !!).
Nie będąc w stanie utworzyć linku z plikiem, będę musiał również przetestować program, zobaczyć, czy wszystko pójdzie zgodnie z nim?!
Nawiasem mówiąc, kiedy uruchamiam program, pojawia się błąd podczas otwierania plików:
Ustaw część = swApp.OpenDoc6(ThisWorkbook.Path & "\Wax_Bague miara. SLDPRT", 1, 1, "", longstatus, longwarnings)
Dziękuję wszystkim za pomoc, pozostawiam pytanie otwarte w nadziei na rozwiązanie, które pozwoli uniknąć odtwarzania wszystkiego.
Myślę, że dziś tej mocy już ze mną nie ma!!
Witam;
Przyjeżdżam po bitwie, ale...
Dlaczego po prostu nie usunąć istniejącej tabeli i nie odbudować nowej zgodnie z istniejącymi konfiguracjami.
W najgorszym przypadku nadal możliwe jest odzyskanie danych ze starej tabeli Excela i wyeksportowanie ich do nowej.
W każdym razie jest to rozwiązanie, z którego często korzystam (za każdym razem, gdy instaluję Solidworks lub aktualizuję pakiety Office...).
Uwaga: Przede wszystkim należy pamiętać o zapisaniu części pod zainstalowaną najnowszą wersją oprogramowania Solidworks.
Witaj Maclane,
Rzeczywiście, jest to rozwiązanie, które praktykuję od wczoraj!
Chciałem tylko spróbować znaleźć szybsze rozwiązanie ze względu na mnogość części do zarządzania, a przede wszystkim chciałem zrozumieć przyczynę tego błędu?!
Otworzy również zgłoszenie na myCADservices i będę Cię informował, jeśli inne możliwe jest rozwiązanie.
Dziękuję wam wszystkim.
Cze wszystkim
Po zapytaniu MyCadServices okazało się, że problem wynikał z instancji programu Excel, która nie zawsze była zamykana.
Jeśli więc ktoś ma problem, zajrzyj do Menedżera zadań systemu Windows i zatrzymaj proces programu Excel, który pozostał otwarty.
Nie było tego dużo, ale....! ☺
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za czas poświęcony temu problemowi.