Witam, muszę wykonać usuwanie materiału na cylindrycznej rurze, zrobiłem szkic 3D na tej ostatniej, ale nie akceptuje usuwania materiału. Potrzebuję usunięcia materiału, aby idealnie podążał za cylindrem, jak na załączonym zdjęciu.
Aby zrobić to, co @gt22 Wystarczy naszkicować koniec cylindra. Nie ma potrzeby sporządzania planu, chyba że usunięcie nie nastąpiło na końcu cylindra, ale gdzieś, gdzie dałoby się zaświecić.
==> Wybór powierzchni do końca cylindra ==> szkic ==> Narysuj szkic ==> Usuń materiał na żądaną długość.
Tak, rozumiem, ale problem polega na tym, że nie jest to proste usunięcie materii, będzie promień i związana z nim styczna. W tym właśnie tkwi mój duży problem, gdyby to było "proste", to rzeczywiście tak by było. Próbowałem z zmywaczem do zamiatanego materiału, ale to nie działa.
Chciałbym zwrócić Twoją uwagę na fakt, że w swoich pierwszych postach nie podałeś nam odpowiedniego rysunku.
Morał, odpowiadamy na bok! Po udzieleniu Ci lepszych informacji (wraz z komentarzami), co pozwala @soring przedstawić Ci bardziej odpowiednią sugestię.