Problem usuwania materiału za pomocą skanowania

Witam. Moje usunięcie materiału ze skanu jest blokowane przez komunikat: Nie można ukończyć skanowania, ponieważ przechodzi ono przez segment #1....

Jak się dowiedzieć, czym jest ten segment #1

Dziękuję i życzę miłego dnia.

Przynajmniej, z braku pliku, pojawił się obraz

@+

2 polubienia

Witam

Załączony plik pomógłby w zrozumieniu Twojego problemu

CDLT powiedział:

1 polubienie

Chcę zagłębić się w kształt palców. Moja ścieżka kariery jest więc eliptyczna. Zobacz 3 załączone zdjęcia.

poignee.jpg

2. obraz

image1.jpg

3. obraz 5 (nie widzę, jak wysłać 3 obrazy na raz)

image2.jpg

1. obraz

poignee.jpg

Ten typ części jest wykonywany + łatwo poprzez wygładzanie

musisz utworzyć profil X

i X krzywe prowadzące

oraz że każdy profil i krzywe prowadzące są całkowicie ograniczone 

@+

Witam

Cóż, na początku myślałem, że usuwania materiału nie da się zrobić za pomocą zamkniętej pętli (wielokropek, ale działa idealnie.

Tak więc elipsa w trajektorii i okrąg w kształcie porwania działają bardzo dobrze.

Z drugiej strony, czy w Twoim przypadku szare linie, które widzimy nad Twoją elipsą, są na tym samym szkicu co elipsa? Jeśli tak, umieść je w linii budowy.

w przeciwnym razie nie ma powodu, dla którego miałoby to nie działać.

Z której wersji oprogramowania korzystasz? Czy możesz przesłać nam plik, abyśmy mogli spróbować po naszej stronie?

Pozdrowienia

Oto moja recenzja.

enlevement_de_matiere_ellipse.png
1 polubienie

Korzystam z wersji Premium 2014. Poszedłem za twoim przykładem, ale bez powodzenia. W załączeniu znajduje się mój plik.

handleversion2.sldprt

Cóż, problem wynika z kształtu Twojej elipsy, który jest zbyt ciasny, co powoduje, że rozbija się ona powyżej średnicy 24 mm od Twojego okręgu.

Z drugiej strony właśnie zobaczyłem, że można usunąć materiał z "okrągłego profilu", co pozwala na pracę tylko z elipsą, zobaczysz przy zwiększaniu średnicy, doszedł do 24 mm jest pewien błąd, ale w tym przypadku nadal działa.

Wszystko, co pozostaje, to dostosować kształt średnicy elipsy / koła.

enlevement_de_matiere_ellipse_2.png

Spróbuję tego jutro i odezwę się do ciebie.

Dziękuję

It Goes Cream Zobacz załączony obraz

Niczego nie dotykałem

@+

Właśnie wypróbowałem manip FUZ3D. To niczego nie zmienia.

Na zdjęciu komunikat o błędzie.

image3.jpg

Naprawdę nie rozumiem

Przejeżdżam sam i bez żadnej modyfikacji

(nawet jeśli uważam, że sekcja sketch43 jest zbyt ważna)

Weź tylko to, co jest zaznaczone na żółto

Niczego więcej nie dotykamy

i działa bardzo dobrze z twoim plikiem i powtarzam, nie dotknąłem niczego w twoim pliku

@+

PS:

Przepraszam. Nadal ten sam problem pomimo modyfikacji

Jest to całkowicie niezrozumiałe?????

Pracuję bez żadnych problemów 

Nie rozumiem dlaczego z tym samym plikiem bez zmiany czegokolwiek w domu działa a nie u ciebie 

Musiałeś gdzieś popełnić błąd

Wykonuje zrzut ekranu Z funkcją usuwania skanowanego materiału bez klikania na zielone v z obrazem i opcjami 

Oto jest...

image_4.jpg

Witam

To samo dla mnie, bez dotykania czegokolwiek to nie działa.

Aby to przeszło, muszę albo ustawić szerokość elipsy szkicu minimum 37 do 45 mm, albo średnicę szkicu 43 do maksimum 20 mm.

Pozdrowienia