Jak usunąć materiał, jak pokazuje się po prawej stronie zdjęcia.
Przed usunięciem materiału możesz zrobić detekcję kolizji, mam wrażenie, że masz stożkowe pnie, które interweniują, jeśli widzę artefakty na obrazie. To powiedziawszy, usunięcie materiału nie powinno pozostawić żadnych pozostałości, ale trudno powiedzieć dlaczego, bez posiadania modelu 3D i bez wizji drzewa stworzenia.
Jeśli dobrze zrozumiałem, to oczywiście pierwszym krokiem, a mianowicie po usunięciu materiału, jest to, że masz niechciane kawałki blachy.
To właśnie te dziwne pozostałości uniemożliwiają wykonanie kolejnego kroku "przekształcenia bytu".
Zgadza się!
Sugeruję, abyś usunął jeden obrót zamiast jednej prostopadłej płaszczyzny. Tylko po to, aby sprawdzić, czy problem z resztkowymi bitami nadal występuje w ich błędzie. Ponieważ nie jest to ta sama logika usuwania materiału, warto spróbować (nie ta sama część programu, która usuwa)
Pozostałości nie przeszkadzają mi w wykonaniu innych kroków, ponieważ konwertuję szkic z mojego szkicu 3D, który służy jako mój szkielet.
Przeprowadziłem test, zaznaczając i odznaczając normalne usuwanie materiału, odznaczając tę opcję, renderowanie wizualne jest odpowiednie, ale problem polega na tym, że nie rozkładam pnia stożka. Ale zaznaczając tę opcję, mam obecne pozostałości, ale mogę rozwinąć ten pień stożka.
Zadałem pytanie, aby dowiedzieć się, czy użyłem właściwego narzędzia i czy kiedykolwiek się to zdarzyło.
@Zozo_mp testowałem z usuwaniem materiału za pomocą rewolucji, jest to ten sam problem, co przy odznaczaniu normalnego pola usuwania materiału. To znaczy viseul i top rendering. Ale problem polega na tym, że nie mogę rozwinąć mojego tułowia stożka.
Po testach z Twojej strony udało mi się poprawić problematyczny obszar na części T2 2. Użyłem funkcji "DeleteFace" z opcją nr 2 w ustawieniach, aby usunąć "błędny" utwór Sam w sobie prawdopodobnie nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale pozwala rozwiązać problem z oprogramowaniem