Problem z nagrywaniem DWG

Witam wszystkich, mam problem, który pojawia się od czasu do czasu podczas zapisywania rysunku w DWG: pojawia się następujący komunikat: 

"Wystąpił błąd podczas tworzenia dokładnej geometrii dla następujących widoków rysunku. Mogą wydawać się puste" ... W takim przypadku w pliku DWG pojawia się tylko mapa bazowa i adnotacje.

Nie mogę znaleźć rozwiązania pomimo poszukiwań w Internecie.

Zwracam uwagę, że żadna z części w zespole nie jest w stanie naprawionym.

Inne problemy napotkane na tym samym rysunku: niektóre części/podzespoły są niemożliwe do umieszczenia na warstwach, styl wyświetlania nie pozostaje w wysokiej jakości, systematycznie powraca do jakości roboczej, a na koniec nie pojawiają się części ustawione na  "pokaż ukryte krawędzie".

Jeśli ktoś z Was zna rozwiązanie, jestem za tym!

Dziękuję.

Wystarczy jeden pokój z błędem (często powierzchnią), aby cały plan nie został wyeksportowany.

Aby określić, która część nie pozwala na eksport, używam dychotomii.

Zasadniczo usuwasz połowę części ze swojego zespołu, próbujesz go wyeksportować, jeśli to działa, wiesz, w której połowie zespołu znajduje się ta część.

W przeciwnym razie zrobisz odwrotnie, usuniesz drugą połowę złożenia.

5 polubień

Dziękuję za odpowiedź Sbadenis.

To jest to, co robię od dzisiejszego poranka... Żmudna praca. 

Na razie wykryłem podzespół pierwszego poziomu, który jest przyczyną problemu. Ale sprawa staje się bardziej skomplikowana, ponieważ reszta jest dość losowa: kiedy usuwam jakieś podzespoły drugiego poziomu, albo to działa, albo nie... Krótko mówiąc, jest spuchnięty.

Był to rzeczywiście fragment biblioteki (choć używany bardzo często) u źródła problemu.

Ta część jest obecna w kilku podzespołach, co nie ułatwiło dychotomii... I rzeczywiście, jest to pomieszczenie, w którym znajdują się ciała na powierzchni.

1 polubienie

Niestety, często tak się dzieje i czasami trudno jest znaleźć część, która powoduje problem...

Cieszę się, że to działa dla Ciebie.

@sbadenis istnieje łatwiejszy sposób na szukanie wadliwych twarzy. 

make tool=> evaluate=> sprawdź  i w "sprawdź istnienie" sprawdź twarz, a tam będzie szukać nieprawidłowych twarzy, które często są problemem DWG.

Niech Moc będzie z wami.

1 polubienie