Niedawno dowiedziałem się, że Edrawing Pro może zapisywać swoje pliki w formacie HTML w celu wyświetlenia ich w przeglądarce internetowej.
Fajnie, gdyby tylko zadziałało... Za każdym razem, gdy próbuję, pojawia się komunikat o błędzie (patrz zrzut ekranu).
Robię: Plik->Zapisz jako> wybieram HTML i poof, błąd. Przeszukałem opcje, ale nic nie znalazłem.
Próbowałem też formatu HTM, to katastrofa. Nie można go otworzyć, komunikat informujący, że potrzebujesz IE10 lub nowszego, przetestowany z Edge, Firefox, IE11: nada.
Jeśli ktoś ma rozwiązanie, jestem za tym.
P.S: próbuję zapisać plik na pulpicie i jestem administratorem.
Używam Edrawing 2021 sp2 i są to pliki Edrawing, które próbuję przekazać w HTML.
@d.roger, nie pomyślałem, aby spróbować z plikami SW, po prostu to zrobiłem i ... To nie działa! Mam tę samą wiadomość...
@Rpicard, znam plik PDF 3D, ale uważam, że jest on nieco praktyczny do konsultacji i nie można go odłożyć na bok.
Format HTML idealnie wpisuje się w nasze potrzeby: wyświetlanie dokumentów w warsztacie bez konieczności instalowania specjalnego oprogramowania na każdym stanowisku pracy (mniej konserwacji) oraz możliwość wykonywania pomiarów w razie jakichkolwiek wątpliwości operatora.
Przetestowałem również eksport jako plik wykonywalny, ale nasz program antywirusowy nie żartuje... On nie wie i wszystko blokuje.