Problem z nagrywaniem HTML

Cze wszystkim

Niedawno dowiedziałem się, że Edrawing Pro może zapisywać swoje pliki w formacie HTML w celu wyświetlenia ich w przeglądarce internetowej.

Fajnie, gdyby tylko zadziałało... Za każdym razem, gdy próbuję, pojawia się komunikat o błędzie (patrz zrzut ekranu).

Robię: Plik->Zapisz jako> wybieram HTML i poof, błąd. Przeszukałem opcje, ale nic nie znalazłem.

Próbowałem też formatu HTM, to katastrofa. Nie można go otworzyć, komunikat informujący, że potrzebujesz IE10 lub nowszego, przetestowany z Edge, Firefox, IE11: nada.

Jeśli ktoś ma rozwiązanie, jestem za tym.

P.S: próbuję zapisać plik na pulpicie i jestem administratorem.

2021-04-15_16_08_30-window.jpg

Witam

Test wykonany za pomocą Edrawing Pro 2019 SP4:

- Otwieranie pliku SLDPRT w EDrawing.

- Zapisz go jako HTML na pulpicie.

- Otwieranie pliku sldasm w EDawing.

- Zapisz go jako HTML na pulpicie.

Wszystko działa idealnie, a pliki dobrze otwierają się w Firefoksie.

Jestem administratorem.

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam

To samo tutaj, eDrawing 2020, funkcjonalne nagrywanie HTML. 

Za pomocą Solidworks możliwe jest zapisanie w formacie PDF 3D, jeśli może to być dla Ciebie alternatywą...

Dobranoc

Dziękujemy za Twoją opinię.

Używam Edrawing 2021 sp2 i są to pliki Edrawing, które próbuję przekazać w HTML.

@d.roger, nie pomyślałem, aby spróbować z plikami SW, po prostu to zrobiłem i ... To nie działa! Mam tę samą wiadomość...

@Rpicard, znam plik PDF 3D, ale uważam, że jest on nieco praktyczny do konsultacji i nie można go odłożyć na bok.

Format HTML idealnie wpisuje się w nasze potrzeby: wyświetlanie dokumentów w warsztacie bez konieczności instalowania specjalnego oprogramowania na każdym stanowisku pracy (mniej konserwacji) oraz możliwość wykonywania pomiarów w razie jakichkolwiek wątpliwości operatora.

Przetestowałem również eksport jako plik wykonywalny, ale nasz program antywirusowy nie żartuje... On nie wie i wszystko blokuje.

Więc zamierzam kopać dalej...

Miłego dnia i dobrego weekendu.

Witaj @d.roger 

[HS wł.]

Jesteś zarządcą nieruchomości lub dyrektorem Banku Francji???

NOooooon nie uderza w głowę

[HS /wył.]

Problem miałem w 2021 SP2, nie mam go już w SP3

Witaj @max59,

Dziękuję za odpowiedź, niestety (lub nie) nie będę mógł przetestować w tym tygodniu: jestem na urlopie :)

Jak tylko wrócę, zrobię to, co jest konieczne.

Dziękuję.

Witam

EDrawing 2020 SP05

Brak PB z plikiem HTML (w przeglądarkach Edge i Chrome).

Uzupełnienia: można wykonywać pomiary na pdf3D (przyznaję, że to nie wymiary).

Witaj @max59,

Właśnie zrobiłem aktualizację oprogramowania i wszystkiego innego do wersji SP3.

A nagrywanie html działa!

Dziękuję za Twoją opinię, inaczej pewnie bym się poddał...

1 polubienie

Nigdy się nie poddawaj!