Problem z rejestracją

Gdy próbuję zapisać plik części, SOLIDWORKS wyświetla mi dość nieprzyjemny komunikat...:

Wystąpił nieznany błąd podczas uzyskiwania dostępu do ... "Ścieżka do pliku"

Jak mogę obejść ten problem?

Próbowałem nagrywać pod pokojem ale nic do roboty, mam ten sam problem.

1 polubienie

Witam

Jeśli nagrywasz na dysk sieciowy. Przetestuj na dysku twardym.

Jaka jest wersja oprogramowania?

Witam, pliki są czasami uszkodzone, jeśli zapis lub kompozycja, którą można zabrać ze sobą lokalnie (na pulpicie) nie działa, możesz spróbować odzyskać plik automatycznego zapisu. W przeciwnym razie nie ma rozwiązania.
4 polubienia
Aby dowiedzieć się, czy skonfigurowano automatyczne tworzenie kopii zapasowych i w którym folderze jest to wykonywane:

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_OPTIONS_BACKUPS.htm

1 polubienie

Tak, wygląda to bardzo podobnie do utraty sieci, więc jeśli naprawdę nie chcesz stracić tego, co zrobiłeś w części, zrób "file/save-as/" i zapisz plik na dysku twardym komputera.

Jeśli nie, jeśli sieć została ponownie podłączona, należy ponownie zarejestrować się i wymienić część w sieci na tę samą część.

1 polubienie

Zdarza mi się to kilka razy w pracy, dla mnie zawsze wiąże się to z utratą sieci.

Aby sprawdzić, czy sieć została utracona, po prostu otwórz okno z Eksploratorem Windows do miejsca, w którym dokumenty są zapisywane w sieci. Jeśli nie możesz uzyskać do niego dostępu przez system Windows, jest to spowodowane awarią sieci.

Zwykle istnieją również pliki tymczasowe, które zaczynają się od dolara i są ukryte. Jeśli możliwe jest odzyskanie tych plików, można zmienić ich nazwy, aby zobaczyć, na jakim etapie projektowania zostały utworzone.
3 polubienia

Czy podczas nagrywania na pulpicie robi to samo?

Dobre wieści! Uszkodzony plik! Nie można odzyskać kopii zapasowej, nie można zapisać kopii i nie można zrobić kompozycji do zabrania!

Wszystko, co musisz zrobić, to przeprojektować!

2 polubienia

Czy próbowałeś zapisać na pulpicie lub wykonać kontrole, które ci powiedziano?

Szkoda, że udzielił Panu/Pani najlepszej odpowiedzi.

Wydaje mi się, że odpowiedź @.PL była słuszna.

Nie nagradza ludzi, którzy poświęcili czas na próbę rozwiązania Twojego problemu...

5 polubień

Wszyscy staramy się mieć Samsumg Galaxy S5 !!

(Co wszyscy myślą, ale nikt tak naprawdę nie mówi^^)

Ale to dobrze, ponieważ celem witryny Lynkoa jest nagradzanie tego, co przyczynia się do postępu witryny!!

2 polubienia

Czy nie byłby to przypadkiem plik Sw 2014, który odzyskałeś, aby zapisać w 2015 roku?

To samo przydarzyło się mnie, musiałem zacząć wszystko od nowa...

2 polubienia

@remrem, nie wiem wystarczająco dużo o sieci, aby móc wiedzieć, co oznacza takie, a nie inne działanie.

Dziękuję @.PL za odpowiedź.

Dlatego to określiłem...

1 polubienie