Problem między programami Excel i Solidworks

Witam

Właśnie zmieniłem swój komputer, aby móc zainstalować solidworks 2013, system operacyjny to zatem siedem.

Ale z powodu zbyt wielu licencji na Excela zdecydowali się umieścić mnie w Excel Starter 2010

Ale problemy pojawiają się, ponieważ moje składane stoły i wszystkie pliki  Excela już nie działają (najwyraźniej problem z kompatybilnością między Starter2010 a solidnym)

Czy kiedykolwiek spotkałeś się z tym problemem?

Czy możliwy jest powrót do normalnego funkcjonowania z Open office lub innym?

Jerome

Witam

Nie, powrót do normalnego funkcjonowania z Open Office nie będzie możliwy.

Rzeczywiście, istnieje niekompatybilność między starterem 2010 a SolidWorks.

W tym przypadku nie ma innego rozwiązania niż wykupienie licencji Excel....

Witam

Rozrusznik pakietu Office nigdy nie testowany

OpenOffice nie działa

LibreOffice też tego nie robi

Bàt.

Witam

Czy próbowałeś, instalując wersję programu Excel, której używałeś wcześniej (która wersja? 2003? 2007?).

nie, nie poświęciłem na to czasu

ale nie mamy już licencji

Witam

Nie mam ze sobą komputera z zainstalowanym oprogramowaniem, ale nie mam też Excela i używam składanych stołów!!

O ile dobrze pamiętam, trzeba mieć tabelę w formie excela, nawet bez excela, żeby mógł ją otworzyć, bo rzeczywiście nie rozpoznaje Open Office.

Odzyskałem tabele Excela, które zmodyfikowałem za pomocą otwartego biura, ale zapisując je w formacie Excela.

Więc spróbuj zdobyć trochę, umieść go we właściwym miejscu i powinno działać.

Mimo to, jeśli dobrze pamiętam, nie jest to coś, co robi się codziennie.

Pozdrowienia

Gilles ma rację,

Nie musisz mieć programu Excel, aby korzystać z tabeli gięcia. Po prostu (i logicznie bym powiedział), że nie będzie można zmodyfikować tej tabeli...

Dziękuję za odpowiedź

Tabele, które posiadamy, są w formacie Excela

Ale jak tylko go użyłem, pojawił się ten komunikat: "Twój system musi mieć program Microsoft Excel w wersji 8.0 lub

później"

Skonsultowałem się z infolinią, mówią, że musisz mieć licencję

Co musisz mieć, aby to zadziałało?

Jak powiedział Gilles, istnieje rozwiązanie, ale jest ono związane z problemem

Najprostszym sposobem jest posiadanie "normalnej" licencji Excela

Jeśli nie jest to możliwe, wprowadź zmiany za pomocą innego edytora bez przechodzenia przez solidworks i zapisz w formacie xls

Dla wszystkich aplikacji, w których użytkownik jest zmuszony do przechodzenia przez solidworks w celu edycji lub utworzenia pliku, musi być zainstalowany program Excel. (np. konfiguracje pomieszczeń, w których plik jest powiązany w pomieszczeniu)

Działa to tylko wtedy, gdy plik Excela jest zewnętrzny w stosunku do SolidWorks i został już utworzony.

Miałem ten sam problem, nie mogłem znaleźć innego wyjścia, jak tylko wziąć Excela

dziękuję za odpowiedź Alexis

Tak, myślę, że robię to samo