Problem między już otwartą konfiguracją Excela a Publishera

Cze wszystkim 

Obecnie pracuję nad standaryzacją montażu za pomocą narzędzia do publikowania konfiguracji , jak na razie wszystko jest w porządku, cały mój katalog montażowy został pomyślnie utworzony .

Z drugiej strony, kiedy tworzę  nowy zespół, wstawiam swój podzbiór, konfiguruję go, a kiedy go sprawdzam, jeśli mam otwarty kolejny losowy plik Excela , nie działa on i pokazuje mi następujący komunikat: cf pj

Jeśli nie mam otwartego żadnego pliku Excela, to działa...

Czy muszę zamknąć wszystkie moje pliki Excela przed użyciem konfiguratora  w nowym złożeniu? 

Dziękuję za odpowiedzi  

Pozdrowienia

capture_decran_2022-08-30_111551.png

Jeśli otwarta jest inna instancja programu Excel, często zdarza się, że rzeczywiście występują problemy (ten sam problem z innym komunikatem z tabelą strat przy zginaniu w programie Excel)

Programowi programowemu trudno jest zorientować się, której instancji użyć, stąd tak ważne jest zamknięcie innych instancji w pierwszej kolejności.

2 polubienia

Cześć sbadenis

Dziękuję za odpowiedź, więc niestety nie ma rozwiązania tego problemu? 

Czy nie ma sposobu, aby dowiedzieć się, z których instancji korzysta oprogramowanie? 

Rozwiązaniem nie jest otwieranie kolejnego Excela, niestety nie ma lepszego rozwiązania.

Bądź ostrożny, podgląd skoroszytu programu Excel z eksploratora plików jest równoznaczny z otwarciem nowego wystąpienia
(System Windows często ma problemy z zamknięciem tej instancji)....

2 polubienia

Ok, szkoda! 

Dziękuję za odpowiedzi!