Kiedy nagrywam w formacie dxf lub dwg, moje widoki 3D nie pojawiają się (3D trochę ciężkie bez więcej)
Tylko bąbelki / nomenklatura i wkład!!
Dziękuję za pomoc
Kiedy nagrywam w formacie dxf lub dwg, moje widoki 3D nie pojawiają się (3D trochę ciężkie bez więcej)
Tylko bąbelki / nomenklatura i wkład!!
Dziękuję za pomoc
Witam.
Jakie opcje są sprawdzane podczas tworzenia pliku DXF? Musi to być kwestia skali liścia, a nie widoku
Witam
Może problem z jakością widoków? Napotkałem już ten problem z widokami o jakości roboczej na niektórych rysunkach zespołu.
Witam, bądź ostrożny, jeśli zrobiłeś speedpaki, nie pojawiają się one podczas eksportu! To samo dotyczy niektórych cięć w różnych skalach.
Pozdrowienia
Dzień dobry (16:32)
Mam makro do zapisania w DWG, spróbuj je zobaczyć:
Dim swApp As Object
Przyciemnij część jako obiekt
Dim SelMgr As Obiekt
Dim boolstatus As Boolean
Dim longstatus As Long, longwarnings As Long
Przyciemnij element jako obiekt
Sub main()
Ustaw swApp = Application.SldWorks
Ustaw część = swApp.ActiveDoc
Ustaw SelMgr = Part.SelectionManager
Ustaw swModel = swApp.ActiveDoc
sPathName = swModel.GetPathName 'Pobierz nazwę pliku i ścieżkę
extension = right(sPathName, 6) 'Określ typ pliku
'Spróbuj ponownie, jeśli nie jest to "slddrw"
Jeśli rozszerzenie <> "SLDDRW", to
MsgBox ("Bieżący dokument nie jest . SLDDRW")
Koniec
Zakończ jeżeli:
'Zapisz jako DXF
ZapiszDXF:
sPathName = Left(sPathName, Len(sPathName) - 6) 'Usuń rozszerzenie "SLDDRW"
sPathName = sPathName + "dxf" 'Dodaj rozszerzenie "DXF"
Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") 'Sprawdź, czy plik istnieje
Jeśli (fso. FileExists(sPathName)) następnie 'Jeśli plik istnieje
Jeśli MsgBox("Nadpisz" & sNazwaŚcieżki & "?", vbYesNo) = vbNo Then' Zapytaj, czy chcesz nadpisać plik
Zakończ jeżeli:
Zakończ jeżeli:
Part.SaveAs2 sPathName, 0, True, False 'Zapisz plik, jeśli plik nie istnieje lub jeśli wybierz vbYes
Koniec subwoofera
Witam, czy to jest ostatni sp dostępny dla Solidworks? SP3 na rok 2016 i SP5 wcześniej? Czy tak samo jest w przypadku innych pozycji? Próba po raz drugi po ponownym uruchomieniu, czy to to samo?
Jak .PL mówi, czasami wystarczy zamknąć i ponownie uruchomić solidworks, aby opróżnić pamięć RAM tuż przed eksportem.