Witam
Wyjaśniam mój problem Jestem na projekcie, który jest dość ciężki i chciałbym mieć możliwość wysłania 3D do mojego klienta, aby mógł go zobaczyć.
Próbowaliśmy już w kroku, nadal jest ciężki i nie mogą go otworzyć.
Zaznaczam, że nie posiadają oprogramowania 3d
Pozdrowienia
Witaj @mickael.sarlgascoin
Cieszę się, że znów widzę Cię po tej długiej nieobecności na naszym forum.
Jeśli chodzi tylko o to, aby zobaczyć i manipulować nim pod każdym kątem, sugeruję użycie " eDrawing "", a zwłaszcza z plikiem HTML, który może być używany bezpośrednio przez każdego użytkownika systemu Windows.
Oto mini instrukcja obsługi, którą stworzył dla nas nasz przyjaciel @d. Roger
W przeciwnym razie Twój klient może korzystać z Edrawing, który jest darmowy, ale jest mniej bezpieczny dla Ciebie, ponieważ widzi wszystko, podczas gdy z HTML będzie robił mniej rzeczy
Pozdrowienia
PS: link do pobrania pobierz rysunek E - Szukaj w Google
9 polubień
Całkowicie się z tobą zgadzam @Zozo_mp , to, co robię regularnie, to wykonywalny Edrawing
4 polubienia
Dziękuję za odpowiedzi, więc szybko staram się
1 polubienie
Również edrawing, większość naszych dużych klientów pobrała go już dla innych firm.
3 polubienia
Witam
Oprócz moich kolegów i koleżanek i kolegów, których chciałbym pozdrowić mimochodem; Wysyłam plik przez WeTransfer, jeśli jest zbyt duży, aby przejść go e-mailem, ponieważ w .exe również tworzę rysunki elektroniczne, ale często są one zbyt duże, aby można je było wysłać e-mailem.
4 polubienia
Osobiście ZIPUJĘ je w wielu plikach. Działa też dobrze i pozwala ominąć zasady rozmiaru przez e-mail (z wysłaniem kilku e-maili)
Jest to dość dobrze wyjaśnione pod następującym linkiem:
Wycinanie dużych plików za pomocą 7-Zip lub WinRAR - Różne - Poradniki - InformatiWeb
4 polubienia
Dobry wieczór @coin37coin
Świetnie, zostawię solucję na inną okazję!
Myślę, że to nie rozwiązuje PB, ponieważ nawet jeśli podzielisz ASM i odtworzysz go na końcu, PB polega na tym, że osoba po drugiej stronie musi mieć SW, ale klient niekoniecznie ma SW.
Skorzystaj więc z tego@ac_cobra_427 co mówisz , ponieważ w swojej uwadze wskazuje, że plik eDrawing może być zbyt duży, nawet spakowany twoją metodą.
Pozdrowienia
3 polubienia
Witam
Do przesyłania plików nasze ulubione forum ma również narzędzie.
Niech Moc będzie z wami.
7 polubień
Kurczę, @Zozo_mp, czytałem zbyt szybko i nie zauważyłem, żeby jego klient nie miał rozwiązania na odczyt 3D... Rzeczywiście, nie jest świetny, więc moje rozwiązanie!
Dlaczego więc nie zrobić pliku PDF 3D? Działa to całkiem nieźle, jeśli służy tylko do wizualizacji i walidacji klienta. Wydaje mi się, że pozwala nawet na widoki przekrojowe
3 polubienia
Witam @coin37coin
Korzystałem z PDF 3D dla osób, które nie chciały niczego pobierać (nawet eDrawing w trybie czytnika).
Ale potrzebujesz dobrej instrukcji obsługi, ponieważ obsługa nie jest taka prosta, ale też nie jest skomplikowana dla osób takich jak my.
To są dwa rozwiązania dla naszego wnioskodawcy @mickael.sarlgascoin
Pozdrowienia
PS: Cieszę się, że częściej wracasz na forum i dzielisz się z nami swoją wiedzą.
2 polubienia
Witam;
Oto moja metoda dla dużych złożeń.
- Za pomocą polecenia pack i Go skopiuj cały zestaw do nowego katalogu w trybie: spłaszcz hierarchię.
- Nie otwieraj skopiowanego zestawu od razu, ale bezpośrednio usuń pliki elementów, których nie chcesz wyświetlać z Eksploratora Windows.
- -Opcjonalnie- Usuń niektóre funkcje () i inne "poufne" funkcje, otwierając niektóre 3D.
- Otwórz zestaw, tworząc komunikaty o błędach FIT.
- Zapisz swój zespół jako część (z opcją Tylko powierzchnia zewnętrzna, jeśli chcesz, ta opcja nie jest zalecana dla formatu Parasolid...)
- Otwórz otrzymaną w ten sposób część, ewentualnie spróbuj połączyć ze sobą niektóre komponenty). Zarejestruj ponownie swoją część (w Parasolid, jeśli masz połączone komponenty)
- Otwórz ponownie swój pokój. , aby zapisać go w formacie żądanym przez klienta.
I to wszystko. Więc tak, jest to żmudne, ale pozwala nam zmniejszyć duże złożenia o około 75% w rozmiarze pliku i mieć pewność, że trudno będzie "zhakować" nasze "Know-How".
Pozdrowienia.
1 polubienie
Witam
W przypadku dużego eksportu zwróć uwagę na pobrane " małe " części, takie jak lub części handlowe. Zbyt wiele szczegółów na temat tych elementów sprawi, że eksport będzie znacznie cięższy. Nagroda za ciężkie rzeczy na chwilę obecną trafia do Bene Inox, które dobrze się bawi, umieszczając logo 3D na wszystkich swoich modelach (i musi to nie być jedyny, który to robi):

3 polubienia
Witam, czy próbujesz z WeTransfert?
osobiście wykonuję wszystkie moje transfery montażowe, SolidWorks, Step itp. przez to.
Pozdrowienia.
Dessin_8
1 polubienie