Rodzina problemów części link do programu Excel

Cze wszystkim!

Zaczynam automatyzować proste złożenia z rodzinami części.

Wczoraj zrobiłem kilka testów i wszystko działało bardzo dobrze. Dziś nic nie działa.

Mam zespół napędzany przez rodzinę części (usunięcie lub brak komponentu)  z dwoma komponentami również kontrolowanymi przez rodzinę części (wymiar / materiały). 

Wszystkie moje rodziny części są w Excelu, różnią się od zewnętrznych do CAD, ale są połączone z plikiem CAD.

Wszystkie te rodziny części (Excel) są automatycznie wypełniane przez pojedynczy plik Excela.

Mój problem polega na tym, że wczoraj, kiedy rozpocząłem montaż, zaktualizował wszystkie komponenty zgodnie z rodzinami części, a dziś uruchamia się tak, jak został zarejestrowany, bez wczytywania rodzin części. 

Drugi problem może być związany z pierwszym polega na tym, że kiedy otwieram komponent i przechodzę do edycji rodziny części, jestem zmuszony zaznaczyć każdą komórkę i nacisnąć enter, aby ją zaktualizować, podczas gdy zewnętrzny plik Excel jest już aktualny.

Czy ktoś wie, jak sprawić, by komponenty i zespół aktualizowały się automatycznie?

Od wczoraj nic nie zmieniłem!!

Kolejne pytanie: czy jest to również najlepsze rozwiązanie do sterowania za pomocą Excela zespołu z komponentami zmieniającymi wymiary?

Dziękuję

Chrzciciel

Witam!

Nie sądzę, żebym mógł Ci pomóc w rozwiązaniu problemu z Excelem, ale radzę przyjrzeć się technologii DriveWorks, jeśli jesteś zainteresowany automatyzacją swoich projektów.

DriveWorksXpress to podstawowa, całkowicie darmowa wersja zawarta we wszystkich wersjach SOLIDWORKS.

Witam

Czy patrzyłeś na aktualizację systemu Windows, która powoduje jąkanie?

Dawno później, ale żeby zamknąć temat, jeśli ktoś napotka ten sam problem

Rozwiązanie było dość proste, trzeba się upewnić, że data rejestracji części jest mniejsza niż data  pliku excel rodziny części