Cze wszystkim!
Zaczynam automatyzować proste złożenia z rodzinami części.
Wczoraj zrobiłem kilka testów i wszystko działało bardzo dobrze. Dziś nic nie działa.
Mam zespół napędzany przez rodzinę części (usunięcie lub brak komponentu) z dwoma komponentami również kontrolowanymi przez rodzinę części (wymiar / materiały).
Wszystkie moje rodziny części są w Excelu, różnią się od zewnętrznych do CAD, ale są połączone z plikiem CAD.
Wszystkie te rodziny części (Excel) są automatycznie wypełniane przez pojedynczy plik Excela.
Mój problem polega na tym, że wczoraj, kiedy rozpocząłem montaż, zaktualizował wszystkie komponenty zgodnie z rodzinami części, a dziś uruchamia się tak, jak został zarejestrowany, bez wczytywania rodzin części.
Drugi problem może być związany z pierwszym polega na tym, że kiedy otwieram komponent i przechodzę do edycji rodziny części, jestem zmuszony zaznaczyć każdą komórkę i nacisnąć enter, aby ją zaktualizować, podczas gdy zewnętrzny plik Excel jest już aktualny.
Czy ktoś wie, jak sprawić, by komponenty i zespół aktualizowały się automatycznie?
Od wczoraj nic nie zmieniłem!!
Kolejne pytanie: czy jest to również najlepsze rozwiązanie do sterowania za pomocą Excela zespołu z komponentami zmieniającymi wymiary?
Dziękuję
Chrzciciel