Witam
Od niedawna mam problem z niektórymi typami plików solidworks, coś, co wcześniej nie stanowiło dla mnie problemu na tych samych plikach.
Pozwól, że wyjaśnię.
Te pliki są pochodzenia". IGS". , w każdym razie tylko z nimi spotykam się z tym problemem zamknięcia, myślę, że tymczasowym ... mamy bibliotekę z dużą ilością IGS-ów, więc przekształcenie ich wszystkich pochłonęłoby dużo czasu, dlatego szukam innego rozwiązania...
IGS jest przekształcany w część z funkcją "zaimportowaną" w menedżerze funkcji, więc zapisuję ją później w części, robię złożenia lub nie za pomocą ..
Następnie, gdy otwieram go w przyszłości, te pliki są wyszarzone, a oprogramowanie mówi mi, że "plik jest już otwarty przez innego użytkownika... Czy chcesz go otworzyć w trybie tylko do odczytu?" Odpowiadam, że tak, a następnie "wystąpił poważny błąd". bla bla" ... niemożliwe jest ponowne użycie go, nawet wykonując rx, ponownie uruchamiając mój komputer, CCleaner .... itp Przeszedłem wszystko, nie mogę ponownie otworzyć tych plików ..
To, co sprawia, że myślę, że jest to kwestia plików tymczasowych, to to, że po zamknięciu wszystkich okien oprogramowania nie mogę usunąć tych plików z folderu, muszę zamknąć oprogramowanie, aby je usunąć...
Jedynym rozwiązaniem, jakie znalazłem na razie, aby rozwiązać mój problem, przynajmniej na razie działa, jest otwarcie IGS, aby rozpoznać funkcję, co zajmuje trochę czasu ... i nagrać to w kawałkach...
Jestem na SW 2017, niektórych plików używałem wcześniej, otworzyłem je w tym czasie w SW 2014 i nigdy nie spotkałem się z tym problemem....
Czy ktoś ma pomysł?
Z góry dziękuję :)